Cand se scot morcovii din pamant ?

 Morcovii ar trebui să fie gata de recoltare la aproximativ 60-80 de zile după semănat, în funcție de soi. 


Privind la radacina unei plante de morcov, de obicei, vă poate oferi cel puțin un indiciu cu privire la ceea ce se întâmplă în subteran. În general, dimensiunea rădăcinii imită creșterea supraterană. 


Dacă nu vedeți multă creștere deasupra liniei solului, atunci probabil că nu se întâmplă mare lucru nici cu rădăcina dvs. de morcov dedesubt. Pe de altă parte, dacă un lăstar a crescut semnificativ mai înalt decât vecinii săi, vă puteți aștepta ca morcovul să fie destul de mare pentru vârsta lui.


Uneori, morcovii vă arată că sunt gata de recoltat, ridicandu-si radacina deasupra solului . Nu este probabil să continue să crească mult odată ce ies din pământ, așa că decizia de a-i trage sau nu este ușoară! 


Ce se întâmplă dacă lăsați un morcov în sol prea mult timp?

Nu este atât de important să recoltați morcovii de îndată ce sunt suficient de mari pentru a fi mâncați, cât este cu ceva de genul ridichilor, care pot deveni rapid atât de amidonabile încât sunt necomestibile.


De fapt, este o idee bună să recoltați doar câți morcovi puteți folosi și să lăsați restul în sol o perioadă mai lungă. Grădina este de fapt cel mai bun loc pentru a le conserva. Morcovii pot fi de obicei lăsați în pământ timp de aproximativ 4 săptămâni odată ce s-au maturizat.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii