Cum să scapi de gărgărițele de fasole

 Cum să scapi de gărgărițele de fasole


Deși este posibil să nu detectați o infestare cu gărgărița fasolei până când sute de gărgărițe adulți tineri ies din fasole prin găurile de ieșire și încep să se târască pe pereți și să se adună pe pervazurile ferestrei, cel mai probabil loc pentru a localiza sursa infestării poate fi în cămară sau o altă sursă de fasole sau semințe întregi.

Gărgărițele de fasole au intrat în casa în ambalaje de fasole uscată. Infestate în depozite sau pe rafturile magazinelor alimentare, mici găuri sau rupturi în ambalaje pot determina proprietarii de case să aducă, fără să știe, gândaci de fasole în casele lor.


Primul pas important în eliminarea gândacilor de fasole este localizarea sursei activității gărgăriței fasolei. În timp ce aspirarea gărgărițelor de fasole de pe pereți și pervazuri funcționează pentru a vă scăpa de acești dăunători, localizarea și îndepărtarea surselor de fasole uscate contaminate și infestate depozitate va ajuta la eliminarea infestărilor cu gărgărița de fasole.

Puteti folosi un insecticid natural din apa cu boia iute sau un spray de muste.

Cum să preveniți infestările cu gărgărița fasolei


Curățarea și igienizarea zonei în care sunt depozitate produsele de fasole uscată ajută la descurajarea gărgărițelor de fasole și alți dăunători de cămară. În plus, pentru a preveni viitoarele infestări:


Sigilați orice fisuri și găuri din cămară și din casa dvs. în general

Depozitați produsele alimentare uscate în recipiente etanșe de metal, sticlă sau plastic dur

Verificați ambalajul boabelor pentru suprafețe compromise, cum ar fi rupturi și găuri

Comentarii