Lumânărică (Verbascum phlomoides) - beneficii pentru sanatate

 Verbascum thapsus L. este o plantă medicinală care se găsește ușor pe marginea drumurilor, pajiștistilor și pe pășuni și a fost folosită pentru a trata problemele pulmonare, bolile inflamatorii, astm bronșic, tuse spasmodică, diaree și migrene. Deși a fost folosita în scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri, popularitatea mulleinului comun a crescut comercial în ultimii câțiva ani. Astăzi, frunzele și florile uscate, capsulele de lumanarică, extractele de alcool și uleiul de flori ale acestei plante pot fi găsite cu ușurință în magazinele naturiste.



Sămânța este folosită pentru a elimina teniile din organism. Nu sunt oferite alte detalii, dar semințele probabil conțin saponine și, prin urmare, trebuie utilizate cu precauție.

 Florile și frunzele sunt anodine, antiseptice, astringente, demulcente, emoliente, expectorante, pectorale și vulnerare. O infuzie este utilizată intern în tratamentul diferitelor tulburări respiratorii, inclusiv tuse, bronșită, astm și iritații ale gâtului. 


O infuzie din flori proaspete sau uscate în ulei de măsline este folosită pentru tratarea durerilor de urechi, rănilor, rănilor, furunculelor etc. Planta , florile si frunzele ,se recoltează când înflorește și trebuie uscată rapid și cu grijă, altfel își va pierde calitățile medicinale.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii