Ce flori se planteaza in Noiembrie ?

 

Iată o listă de flori ușor de cultivat și tipice pentru noiembrie . Plante potrivite și pentru cei care habar nu au de grădinărit, care cu puțină grijă însuflețesc chiar și lunile cele mai reci. 

 Ghiocei :

 După cum sugerează și numele, marchează sfârșitul iernii și pot rezista la temperaturi foarte scăzute. Sunt splendizi pe cont propriu și chiar mai frumoase în compania altor flori, eventual înalte, pentru a le sublinia diversitatea. Pentru ca acestea să crească cât mai bine, bulbii trebuie așezați la 5 cm adâncime și la 5 cm unul de celălalt. 

Lalele: colorate și festive, lalelele trebuie să fie plantate înainte de apariția frigului intens, așadar, în primele zile ale lunii noiembrie. Distanța deasupra solului este esențială pentru a evita suprapunerea și poate varia între 15 și 100 cm. Vârful bulbuluie trebuie să fie orientat în sus și la o adâncime de 5-10 cm. 

Zambile: urmează aceeași perioadă de plantare ca și lalelele și oferă o gamă foarte largă de culori, variind de la albastru, roz, portocaliu, violet și multe altele. Nu rezistă mult, dar au un miros foarte plăcut care compensează scurta lor viață. Se recomanda o adancime de 10 cm si o distanta de 10-15 cm. 

 Crizantema : O plantă din familia Asteraceae, precum margareta, care datorită florilor sale frumoase, viu colorate, face grădinile din noiembrie mai puțin triste. Este o plantă care înflorește abundent toamna, între sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Este o plantă erbacee de scurtă durată, care se mulțumește cu lumină slabă și ploi și foarte ușor de cultivat în ghivece de dimensiuni medii. În plus, poate fi mutata în interiorul casei. Se poate planta in luna noiembrie.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii