Untura de rata - beneficii si cum se prepara

 


Oamenii devin nervoși în momentul în care aud cuvântul „gras”. Am fost îndoctrinați încă din copilărie că grăsimea este în mod inerent dăunătoare pentru sănătatea noastră. De aceea, vestea că grăsimea de rață are beneficii pentru sănătate sună prea bine pentru a fi adevărată pentru mulți dintre noi. Dar, de fapt, grăsimea de rață este considerată a fi „grăsime sănătoasa”. 

Realitatea este că nu toate grăsimile sunt create la fel. Unele sunt de-a dreptul rele (cum ar fi grăsimile trans din margarine), altele sunt înțelese greșit, iar unele grăsimi sunt eroi ai sănătății. Organismul nostru are nevoie de grăsimi alimentare (de aceea multe grăsimi sunt numite „esențiale”) pentru a pierde în greutate și a funcționa corect. Tipurile potrivite de grăsimi ajută la creșterea sațietății, la maximizarea metabolismului, la protejarea împotriva bolilor de inimă, la accelerarea nutrienților prin organism și la îmbunătățirea absorbției de vitamine solubile în grăsimi. Grăsimea de rață este un mediu de gătit sănătos, cu multe beneficii. 

Grăsimea de rață conține acid linoleic care este extrem de benefic pentru celule, reparându-le și întărindu-le. De fapt, studiile științifice arată că acidul linoleic poate ajuta chiar și persoanele care suferă de insuficiență renală cronică. De asemenea, acidul linoleic ajută organismul să asimileze calciul și reduce preeclampsia, o problemă care afectează unele femei în așteptare, cu 75%. Așadar, grăsimea de rață este o idee foarte bună pentru oricine își dorește oase puternice și sănătoase. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei, care se confruntă cu șanse mai mari de a suferi de osteoporoză. Studiile arată că grăsimile mononesaturate prezente în grăsimea de rață sunt bune pentru inimă și ajută la reducerea colesterolului crescut în sânge. Acest lucru reduce alte probleme de sănătate care sunt create de nivelurile ridicate de colesterol.

 Mai mult, un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală din Lyons, Franța, arată că grăsimea de rață poate crește, de asemenea, sănătatea cardiovasculară generală. Grăsimea de rață este, de asemenea, bogată în antioxidanți, reduc îmbătrânirea prematură, anumite tipuri de cancer și alte boli. De asemenea, studiile arată că antioxidanții și mineralele prezente în grăsimea de rață, cum ar fi seleniul și zincul, pot întări sistemul imunitar.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii