Cum să eliminați mucegaiul de pe pereti

 

Mucegaiul negru este o problemă urâtă pe care niciun proprietar nu vrea să o favorizeze. Dacă apare problema, doriți o soluție rapidă și eficientă pentru a eradica toate urmele de mucegai. Dar care este cel mai bun mod de a elimina mucegaiul de pe perete?

Cele mai eficiente patru tratamente de îndepărtare a mucegaiului sunt; 
Praf de copt 
Oţet 
Inalbitor
Spray-uri pentru îndepărtarea mucegaiului 

Vrei să te asiguri că casa ta este cea mai curată și mai sigură posibilă, iar când vine vorba de a scăpa de mucegai, vrei cea mai eficientă îndepărtare pe care o poți obține

 Mucegaiul negru este o ciupercă periculoasă, cunoscută și sub numele de Stachybotrys Chartarum și a fost multă vreme blestemul proprietarilor de case, apărând nu doar în băi, ci și în dormitoare, în spatele mobilierului, în jurul ferestrelor și chiar pe podele și haine. Departe de a fi doar o problemă estetică, studiile au arătat că mucegaiul este rău pentru sănătatea ta, provocând dureri de cap, probleme de respirație și chiar declanșând astm. Prin urmare, este imperativ să lupți împotriva problemei de îndată ce se ridică. 

 Din fericire, soluțiile impotriva mucegaiului nu lipsesc astăzi pe piață, magazinule obișnuite de bricolaj stocând o gamă largă de produse care promit să scape de problemă. Pe lângă chimicalele de specialitate, mulți proprietari apelează și la așa-numitele povești de „bătrâne ”, modalități simple, naturale și, după unii, extrem de eficiente de eliminare a mucegaiului. 

1) Bicarbonat de sodiu 

Numit drept unul dintre cele mai bune „remedii naturale”, bicarbonatul de sodiu a fost folosit ca remediu pentru focarele de mucegai negru de generații . Bicarbonatul de sodiu are un pH de aproximativ 8-8,1, prea mare pentru ca mucegaiul să prospere, ceea ce înseamnă că servește ca dezinfectant natural. Aceasta este o altă soluție eficientă și naturală pentru toate tipurile de suprafețe, atât poroase, cât și neporoase. Adăugați ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu la 2 căni de apă. Se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați zona mucegăită și frecați-o cu o perie. Clătiți zona. Tratați zona din nou cu soluția de bicarbonat de sodiu pentru a preveni revenirea mucegaiului. Singurul mare avantaj al folosirii bicarbonatului de sodiu este că este relativ blând și nu conține substanțe chimice nocive. Aceasta înseamnă că este inofensiv pentru familia dvs. și pentru orice animal de companie din gospodărie, plus că nu există riscul ca tratamentul să vă deterioreze proprietatea. În plus, pe lângă distrugerea mucegaiului, bicarbonatul de sodiu elimină și mirosurile neplăcute și absoarbe umezeala, așa că, cel puțin teoretic, problema nu ar trebui să revină. Dezavantajul, deși eficient pentru focare minore, bicarbonatul de sodiu nu este nici pe departe la fel de puternic ca înălbitorul sau alte produse chimice comerciale. Atunci, pentru focare grave de mucegai negru, poate doriți să ajungeți la ceva mult mai puternic. 

 2) Oțet 

O altă poveste obișnuită este să se lupte împotriva mucegaiului negru cu oțet. Din nou, există o știință solidă în spatele acestei tradiții. Deoarece oțetul este acid, cu un pH de aproximativ 2,5, acesta lucrează pentru a ataca structura mucegaiului, descompunându-l și în cele din urmă ucigându-l. Utilizarea oțetului nu ar putea fi mai simplă. Tot ce trebuie să faceți este să îl pulverizați direct pe zona afectată sau, alternativ, să pulverizați oțetul pe o cârpă și apoi să îl aplicați pe matriță în acest fel. Așteptați aproximativ 15 minute, faceți-o din nou și apoi terminați prin ștergerea zonei cu o cârpă umedă. Din nou, marele avantaj aici este că oțetul este un produs de curățare natural, non-toxic și atât de perfect sigur de utilizat în casă. În dezavantaj, totuși, poate lăsa un miros ușor (dacă temporar), plus, mai important, precum bicarbonatul de sodiu, poate fi de încredere doar pentru a combate focarele ușoare. Cazurile grave de mucegai negru vor avea nevoie de ceva mai puternic, cum ar fi înălbitor sau un produs chimic de la raft. În plus, desigur, dacă casa ta rămâne umedă din cauza ventilației slabe, atunci problema va reveni în cele din urmă, indiferent cât de tare ai freca. Un sistem de ventilație pentru întreaga casă d va asigura că aerul din casa dumneavoastră este întotdeauna proaspăt și filtrat, îmbunătățindu-vă starea de bine și ținând la distanță mucegaiul. 

 3) Înălbitor 

Când se confruntă cu un focar de mucegai negru, o proporție semnificativă de proprietari vor ajunge automatl a înălbitor. O astfel de tactică este de înțeles. Clorul din înălbitor este foarte eficient în atacarea proteinelor care formează sporii de mucegai, ucigându-i . Fără îndoială, este un mijloc extrem de eficient de a scăpa de focarele inestetice de mucegai și de a îndepărta petele din jur. Dacă doriți să încercați această tactică, amintiți-vă să purtați haine groase (nu vă deranjează să vă ruinați), mănuși de cauciuc și o protecție pentru față, deoarece atât mucegaiul, cât și vaporii de înălbitor pot fi periculoși de inhalat. Pur și simplu amestecați o parte de înălbitor cu patru părți de apă. Folosind o cârpă umedă, frecați ușor până când mucegaiul dispare. Odată terminat, uscați bine zona cu o cârpă moale. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este de mult un favorit al gospodăriilor, înălbitorul are unele dezavantaje majore. Pentru început, emană vapori periculoși, toxici, așa că ar trebui să fie folosit cu precauție extremă. Mai presus de toate, nu trebuie amestecat niciodată cu amoniac, iar copiii și animalele de companie trebuie ținute departe în timpul oricărui tratament. Pe lângă faptul că este periculos, înălbitorul poate fi și relativ ineficient. Nu este atât de util când vine vorba de combaterea mucegaiului pe suprafețe poroase precum lemnul sau gips-cartonul, rămânând doar la suprafață, cu excepția cazului în care este utilizat în combinație cu detergenți speciali.

 4) 
Spray-uri și detergenți de specialitate

 În timp ce remediile naturale prezentate îpot avea avantajele lor, în principal fiind lipsite de toxine, la prețuri accesibile și rapide și ușor de utilizat, ele pot fi cu adevărat de încredere pentru a face față doar focarelor minore de mucegai. Pentru focare grave, este timpul să ajungeți la magazinul de bricolaj și să investiți în câteva tratamente de specialitate.
Un spray popular printre profesioniștii în domeniul imobiliar, cum ar fi proprietarii și agențiile de închiriere, este spray-ul HG pentru îndepărtarea mucegaiului, conceput pentru a îndepărta eficient petele de pe aproape toate suprafețele. Deloc surprinzător, având în vedere potența sa, se recomandă prudență atunci când utilizați acest tratament de specialitate. Alternativ, spray-urile de bază pentru mucegai, de exemplu cele produse de mărci importante, cum ar fi Dettol, promit să îndepărteze mucegaiul și să îndepărteze orice focare de pete negre pe care le-ar putea lăsa în urmă. Astfel de produse sunt deosebit de eficiente pentru a scăpa de urmele inestetice de pe chitul de plăci și sunt, de asemenea, bune pentru a pătrunde în locuri strânse și goluri, dar dacă nu este luată o măsură preventivă, mucegaiul este probabil să revină după o perioadă de timp.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii