Cum să albiți rufele, lenjeria, perdelele, hainele fără înălbitor cu clor

 

Mulți dintre noi au indepartat înălbitorul cu clor din casele noastre, deoarece poate irita pielea, ochii și plămânii, poate otrăvi peștii și insectele și poate elibera dioxine cancerigene în timpul producției. Din fericire, există încă o mulțime de modalități de a menține perdelele, lenjeria albă, șosetele și alte țesături strălucitoare și probabil că aveți deja ingredientele necesare prin casă.




Iată câteva modalități fără înălbitor de a vă face albul mai alb!

Bicarbonat de sodiu
Detergent de rufe
Oțet alb distilat
Praf de copt
Peroxid de hidrogen (3%)
Detergent pentru mașina de spălat vase
Lămâi
Lumina soarelui

1. Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu albește, împrospătează și înmoaie țesăturile. Adăugați 1/2 cană de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul de rufe obișnuit. Pentru petele pete, faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă și aplicați-o direct pe țesătură.


2. Peroxid de hidrogen (3%). Peroxidul de hidrogen este un înălbitor fără clor. Adăugați 1/2 cană de peroxid de hidrogen împreună cu detergentul de rufe obișnuit.



3. Detergent pentru mașina de spălat vase. Nu vă recomandăm să cumpărați detergent de mașină de spălat vase doar pentru rufe, dar dacă îl aveți deja la îndemână, îl puteți folosi pentru a albi țesăturile. (Pentru a fi ecologic, asigurați-vă că alegeți detergent fără clor și fosfat.) Adăugați 1/4 de cană de detergent de spălat vase împreună cu detergentul de rufe obișnuit .


4. Otet alb distilat. Oțetul albește , împrospătează și înmoaie țesăturile. Adăugați 1/2 până la 1 cană de oțet alb distilat împreună cu detergentul de rufe obișnuit. Nu vă faceți griji cu privire la mirosul de oțet - se va disipa după uscare. Oțetul poate fi, de asemenea, pulverizat pe petele la fața locului și pe petele de la guler și la subrat.


5. Suc de lamaie. Sucul de lămâie luminează și împrospătează țesăturile. Adăugați 1/4 până la 1/2 cană de suc de lămâie împreună cu detergentul de rufe obișnuit.


6. Lămâie pre-înmuiere. Umpleți o oală mare cu apă și o lămâie feliată. Aduceți la fierbere, opriți focul și adăugați îmbrăcăminte sau lenjerie de pat. Lăsați la macerat timp de o oră și apoi spălați ca de obicei.

Mai multe, in videoclipul de mai jos:

Comentarii