Sirop de urzica - preparare, reteta

 

Sirop de urzica 

 Vei avea nevoie: 
 Câteva pumni mari de urzici 
 Coaja de lămâie și suc de la o lămâie 
 Condimentele dacă se preferă – scorțișoara, ghimbirul și anasonul stelat funcționează bine.
 Zahăr brun – o cantitate egală cu decoctul rezultat. 
 Cel puțin 1 halbă de apă – 

 Instrucțiuni: 
 Verificați urzicie de pentru insecte sau excremente de păsări și clătiți-le dacă este necesar. Tăiați mărunt, aruncând bucățile decolorate sau peticele de care nu sunteți mulțumit și puneți ierburile tăiate mărunt într-o cratiță - cel mai bine este emailul, oțelul inoxidabil sau sticla, evitați aluminiul, deoarece se va infiltra în remediu și chiar nu este. 

Adăugați apa și aduceți întregul la foc mic. Adăugați coaja și sucul de lămâie și condimentele, dacă doriți să le adăugați.

 Fierbeți amestecul de ierburi, condimente și apă timp de cel puțin zece minute pentru a extrage cât mai multă bunătate, apoi luați-l de pe foc și răciți-l puțin. Se strecoară lichidul prin pânză  și se pune decoctul rezultat înapoi într-o tigaie - ierburile uzate pot fi compostate. 

Adăugați cel puțin 500 g de zahăr per litru de lichid, mai mult este mai bine deoarece se va păstra mai mult timp. Din păcate, mierea nu funcționează pentru acest tip de rețetă, deoarece pur și simplu nu se păstrează suficient de mult atunci când este diluată cu apă, deși, dacă preferați să folosiți miere, congelați remediul în tăvi pentru cuburi de gheață și scoateți un cub când este necesar. 

Puneti tigaia la foc si aduceti la fiert usor, urmarind-o cu atentie – zaharul se arde foarte usor! Se fierbe usor pana scade cu aproximativ 1/5. Consistența siropului ar trebui să înceapă să se schimbe acum, devenind mai gros.

 Luați de pe foc și turnați în sticle curate, acoperind cât timp este încă fierbinte pentru a obține un sigiliu bun de conservant pe sticlă. 

 Siropul de urzica poate fi luat pe tot parcursul anului pentru a sustine sistemul imunitar si a imbunatati capacitatea organismului de a rezista alergenilor din atmosfera. În plus, este destul de gustos, așa că s-ar putea să descoperi că chiar și pacienții mici și înțelepți îl vor lua cu plăcere în mod regulat!
 Luați aproximativ 10 ml dimineața pentru a consolida sistemul imunita.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii