Cum sa cureti petele de calcar cu ajutorul otetului

 



Pentru a scăpa de calcar nu necesită produse de curățare scumpe! Sucul de lămâie și oțetul vă pot ajuta să vă rezolvați majoritatea problemelor de calcar - un câștig pentru buzunar și pentru mediu.

Sucul de lămâie și oțetul sunt ambele acide, ceea ce înseamnă că pot descompune carbonatul de calciu din care este făcut calcarul. Iată cum poți folosi acești detergenți verzi în avantajul tău. elimina petele de calcar

Baie

 Alcătuiește o sticlă cu pulverizator cu jumătate de oțet alb și jumătate de apă și folosește-o în mod regulat, așa cum ai face cu un spray general de curățare a băii pe gresie, chiuvete, căzi, dușuri și robinete pentru a ține la distanță depunerile de calcar. Clătiți întotdeauna bine cu apă plată după aceea. Dacă s-a acumulat deja calcar, înmuiați un prosop sau o cârpă în soluția de oțet și înfășurați-l în jurul robinetului, apoi lăsați timp de câteva ore sau peste noapte. Poate fi necesar să îndepărtați ușor orice reziduu rămas cu o periuță de dinți veche. Ca o alternativă pentru robinete, sau dacă nu vă place acel miros de oțet, înjumătățiți o lămâie , stoarceți puțin suc și puneți jumătate de lămâi pe duzele de la robinet. Apoi înmuiați o cârpă în sucul de lămâie și înfășurați restul robinetului. Clătiți întotdeauna bine cu apă  după curățare.

Toalete 

Pentru toaletele ceramice , încercați să îndepărtați depunerile foarte grele de calcar frecând ușor cu o periuță de dinți veche înmuiată în oțet alb, sau pentru calcar foarte dur și încrustat, îmbrăcați mănușile de cauciuc și folosiți o piatră ponce veche pentru a îndepărta ușor calcarul de sub nivelul apei. .

 Bucătărie

 Chiuveta și robinetele dvs. de bucătărie pot fi tratate împotriva calcarului în același mod ca chiuveta și robinetele din baie. 
 Fierbătoare și aparate de cafea Umpleți ceaunul cu o soluție formată din jumătate apă și jumătate oțet alb și lăsați-l peste noapte. Dimineața, calcarul se va clăti ușor. Clătiți bine pentru a elimina orice miros de oțet. Dacă aparatul de cafea poate fi detartrat folosind oțet (consultați manualul de utilizare), adăugați soluția de oțet în compartimentul de apă și urmați instrucțiunile de detartrare ale producătorului. Goliți, umpleți cu apă plată și rulați un ciclu de preparare a cafelei pentru a spăla sistemul.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii