Putem composta frunzele de nuc ?

 


Toate speciile din familia nucilor (Juglandaceae) produc juglona. Aceasta ar include mulți copaci nativi, cum ar fi nucul negru, nucul, hickories și nucile pecan. Cu toate acestea, nucile negre au cea mai mare concentrație de juglona. În cele mai multe cazuri, daunele cauzate de nucile negre altor plante sunt o combinație între prezența juglonei în sol și competiția pentru lumină, apă și nutrienți. Cu toate acestea, juglona poate provoca daune grave și chiar ucide culturile de solanacee (roșii, cartofi, ardei și vinete). Din fericire, nu toate plantele sunt susceptibile la substanța chimică. Majoritatea copacilor, vița-de-vie, arbuști, plante anuale, plante perene, porumb, fasole, ceapă, sfeclă și morcovi sunt toleranți la juglona.

Plante sensibile la Juglona
 Plante erbacee perene
Sparanghel 
Crizanteme) 
hortensie 
Crini (în special hibrizii asiatici) 
Lucernă 
Narcise 
Bujori (unii) 
Rubarbă 

Copaci 
 Arin european 
Mesteacăn alb 
 Molidul de Norvegia 

Arbuști 
 Aronia roșie Privet 
Rododendroni
Liliac 

Legume 
 Varză 
Ardei 
rosii 
Vânătă 
Cartof 

Plante tolerante la Juglon

 Copaci, arbuști și viță de vie 

 Majoritatea copacilor, arbuștilor și viței de vie pot fi cultivate în apropierea nucilor negri, cu un efect mic sau deloc asupra sănătății plantelor. 
 Anuale 
 Gălbenele 
Begonia, s
 Zinnia

 Legume 
 Dovlecei 
Pepene
 Fasole 
Morcovi 
Porumb 

Pomi fructiferi
 Piersici 
Nectarine
 Cireșe 
Pruni

Efectul juglonei asupra plantelor poate fi diferit în diferite tipuri de sol . Solurile grele, argiloase și umede acumulează mai bine juglona, care rămâne în ele mulți ani, păstrându-și forma toxică. 

Pe de altă parte, pe solurile uscate, bine aerate, juglona se oxidează ușor pentru a forma derivați mai puțin toxici. Prin urmare, se întâmplă ca, de exemplu, bujorii care cresc în vecinătatea unor nuci pe soluri ușoare să înflorească frumos și să nu se îmbolnăvească .

Când aruncăm frunze de nuc în compost, trebuie să ținem cont de faptul că juglona va fi prezentă în compostul obținut și, după utilizare, va pătrunde în sol. Apoi, când cultivăm plante care reacționează prost la prezența juglonului în substrat, nu vom putea folosi îngrășământul obținut.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii