Spalarea prosoapelor cu otet si bicarbonat de sodiuTocmai ai făcut un duș răcoritor care te lasă să te simți revigorat. Întinzi mâna după prosop și spiritul tău se dezumflă. Prosopul este puțin aspru și capătă un miros ciudat de îndată ce se instalează umezeala. Sună cunoscut?


Când prosoapele tale miros și nu au capacitate de absorbție – mai ales la scurt timp după ce au fost spălate – este un semn că detergentul și balsamvul s-au acumulat în țesătură. Deși sună contraintuitiv, folosirea prea multă detergent este de fapt dăunătoare pentru prosoape. Când se acumulează reziduuri de săpun, prosoapele nu se usucă la fel de eficient, scăzându-le moliciunea și crescându-le capacitatea de a fi un teren propice pentru bacterii (deci, mirosul de mucegai).


Nu-ți face griji, mai există speranță pentru prosoapele tale!Cum se împrospătează prosoapele

Spălarea prosoapelor cu oțet și bicarbonat de sodiu le poate readuce la viață în doar trei pași:


Spălați prosoapele în apă fierbinte și o cană de oțet. Nu adăugați niciun detergent.

Spălați prosoapele a doua oară  în apă fierbinte și o cană de bicarbonat de sodiu.

Uscați-vă prosoapele, dar evitați balsamul, care se acumulează pe prosoape și reduce moliciunea.

Cum să păstrezi prosoapele moi

Acum că ți-ai reîmprospătat prosoapele, cum te asiguri că rămân așa? Urmați aceste instrucțiuni:

Utilizați cantitatea corectă de detergent.

Măsurați detergentul conform pachetului producătorului. Este posibil să utilizați mai mult – mai degrabă decât mai puțin – decât este recomandat dacă observați măsurarea.

Dacă aveți apă dură, este posibil să aveți nevoie de mai mult detergent.

Aflați cum să vă dați seama dacă ați folosit prea mult detergent. Spuma rămasă după clătire este un semn sigur. De asemenea, dacă hainele tale umede se simt rigide, probabil că sunt pline cu reziduuri de săpun.

Agățați-vă prosoapele să se usuce. Nu aruncați niciodată un prosop umed în coș. Bacteriile vor crește mai repede pe prosoapele care nu au voie să se usuce complet.

Curăță-ți frecvent mașina de spălat, rulând un ciclu cu un sfert de cană de înălbitor sau otet amestecat cu bicarbonat de sodiu.

Spălați-vă prosoapele frecvent. O regulă bună este să folosiți prosopul de cel mult trei ori între spălări.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii