Cum pastram corect perele peste iarna

 


Perele sunt fructe sănătoase și gustoase. Ele sunt mai puțin populare decât merele, dar numai pentru că este mai greu să le crestem și să le păstrăm. Experții spun că perele cresc imunitatea. Fructele sunt, de asemenea, antidepresive care pot îmbunătăți nu numai starea fizică, ci și cea mentală, dau o stare bună.

Nu așteptați până la maturitatea completă a fructului. Astfel de pere se prăbușesc pur și simplu, iar apoi daunele sunt inevitabile. Fructele vor trebui să se mănânce imediat, deoarece nu pot fi stocate. 

Perele sunt colectate manual. Pentru a culegea fructul, situat prea sus pe copac, potriviți un dispozitiv special, numit culegator de fructe. Chiar și daunele mici sunt periculoase pentru pere. Din cauza unei lovituri minore, ele încep să se deterioreze. Pentru a proteja integritatea perelor, trebuie să fie pliate cu grijă într-o găleată mică sau în coș, al cărui fund este acoperit cu mai multe straturi de țesătură moale. 

Soiurile de vară nu durează mult. Este mai bine să le consumați în stare proaspătă sau, dacă există multe fructe, preparați iarnă sub formă de gem, gem sau compot. Soiurile de toamnă sunt mai dense, astfel încât aceste fructe ar trebui lăsate pentru iarnă.

Temperatura aerului nu trebuie să depășească patru grade Celsius și să scadă sub zero. Nu ne putem permite picăturile bruște. Umiditatea optimă a aerului este în intervalul de 85-90%. 

Sala ar trebui să aibă ventilație sau posibilitatea unei ventilații periodice. Este recomandabil ca perele să fie plasate pe suport. În acest caz, nu trebuie să uităm că straturile superioare de aer sunt mai calde decât cele inferioare. Prin urmare, este mai înțelept să plasezi mai întâi perele. Fructele pentru depozitare mai lungă este indicat să se așeze pe rafturile inferioare. Cutia cu pere ar trebui să fie plasata departe de alte fructe și legume.

Mai multe , in videoclipul de mai jos:


Comentarii