Cum se curata usturoiul simplu si rapid

 


Adevărul este că, oricât de mult ne place acest ingredient, se pare că toți suntem de acord că decojirea acestuia este o sarcină laborioasă (și plictisitoare). Prin urmare, preferăm să o facem mai ușoară sau să o evităm cu totul. 

În funcție de nevoile dvs., totuși, există metode mai jos care urmăresc să păstreze cățeii de usturoi întregi, tocați sau ușor zdrobiți. Înainte de a face majoritatea metodelor de mai jos, mai întâi veți dori să vă separați capul de usturoi în căței. Acest lucru poate părea dificil, dar este simplu. Puneți usturoiul pe tabla de tăiat și folosiți ambele palme pentru a împinge ferm în jos.

METODA 1: APĂ FIERBINTE 

Puneți cățeii de usturoi într-un bol și turnați peste apă foarte fierbinte. Lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ 1 minut, apoi îndepărtați cojile. În acest moment, ar trebui să se desprindă foarte ușor. Este asemănător cu albirea migdalelor, unde pielea se va aburi și se va desface în apă și va aluneca. Vă sfătuiesc să lăsați cățeii de usturoi în apă și să faceți asta pe rând. În acest fel, dacă există catei „încăpățânati”, aceștia beneficiază de timpul suplimentar de înmuiere. Îmi place foarte mult această metodă – mai ales dacă doriți să păstrați cateii întregi . Evident, timpul de înmuiere mărește timpul necesar pentru această metodă, dar încă mi se pare MULT mai rapid decât să mă bazez pe zdrobirea manuală a fiecărui cuișoare și este timpul de pregătire fără mâini, astfel încât să vă puteți ocupa cu alte lucruri. 




 METODA 2: METODA BORCANULUI / METODA AGITARE 

Ideea de a curăța usturoiul într-un borcan este că puneți cățeii de usturoi în borcan și agitați energic. Frecarea și ușoarele „vânătăi” ale usturoiului vor face ca coaja să se slăbească și să o îndepărteze. Deci, hai să încercăm. Am pus cateii în borcanul meu mare de sticlă. Vrei ca recipientul pe care îl folosești să fie mult mai mare decât cantitatea de usturoi pe care o cureți. Acest lucru este astfel încât să aibă o mulțime de suprafețe și suprafețe de agitat și de lovit etc. Odată înăuntru, asigurați capacul și scuturați borcanul energic în sus și în jos și unul în celălalt timp de 20-30 de secunde. Dacă observați că are nevoie de mai mult timp, agitați încă 10 secunde. Apoi, turnați cateii pe blatul de lucru, iar ideea este ca cojile să se desprindă destul de ușor. Dacă există unele încăpățânate, puneți-le înapoi în borcan și repetați.

METODA 3: ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE

 Există câteva moduri diferite în care am văzut oameni folosind un cuptor cu microunde pentru a ajuta la curățarea rapidă a usturoiului. Am încercat ceea ce am crezut că poate fi cel mai eficient. Adăugați cățeii de usturoi într-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde împreună cu apă rece și cuptorul cu microunde timp de 30-60 de secunde iar pielea a putut fi decojită. 

Mai multe, in videoclipul de mai jos :


Comentarii