Solutie de spalat geamuri cu otet

Ferestrele murdare sau o ușă de sticlă cu dungi sunt ușor de observat și sunt ușor de curățat. Cu toate acestea, curățarea ferestrelor și ușilor pare întotdeauna o corvoadă pe care o amânăm – chiar dacă necesită o muncă minimă. Fără alte scuze! Nu aveți nevoie de produse de curățare sau unelte de lux atunci când puteți face această rețetă de curățat pentru sticlă, gratuit din proviziile din casă.


Economisiți niște dolari și păstrați lucrurile simple combinând propriul dvs. dispozitiv de curățat geamuri  cu nimic mai mult decât câteva lucruri pe care probabil le aveți la îndemână. Acest produs de curățat geamuri de casă este o soluție de ingrediente pe care le puteți pronunța de fapt, cum ar fi oțetul și apa, și se poate prepara rapid și se poate lăsa sub chiuvetă pentru data viitoare când este nevoie. Iată rețeta succesului.


INSTRUMENTE ȘI MATERIALE

Oțet alb sau suc de lămâie

Sapun lichid de vase

Uleiuri esențiale (opțional)

Sticla cu pulverizator

PASUL 1: Adunați ingredientele.

Înainte de a învăța cum să curățați geamurile cu oțet, mai întâi veți dori să adunați materialele pentru acest produs de curățat pentru sticlă. Veți avea nevoie de oțet alb (sau suc de lămâie) și săpun de vase - un ulei esențial parfumat este plăcut de adăugat, dar nu este necesar.


În această rețetă, ca și în cazul multor alte produse de curățare netoxice de casă, oțetul alb joacă un rol cheie. Aciditatea sa elimină murdăria și grăsimea, un atribut pe care curățătorul de geamuri îndepărtează resturile și dungile lipite.


Dacă v-ați spălat geamurile de ani de zile cu un produs de curățat comercial este posibil ca sticla să aibă o peliculă subtilă, ceară. Acest reziduu se indeparteaza usor cu detergentul de vase obisnuit, un alt ingredient care contribuie la eficacitatea detergentului de casa pentru geamuri.


PASUL 2: Amestecați ingredientele pentru curățarea sticlei de casă și diluați-le cu apă caldă.

Într-o sticlă cu pulverizare, combinați ¼ de cană de oțet alb cu ½ linguriță de săpun lichid de vase. Se diluează soluția cu 2 căni de apă, apoi se agită energic sticla pentru a amesteca componentele. Dacă nu aveți oțet alb la îndemână, îl puteți înlocui cu suc de lămâie . La fel ca oțetul alb distilat, sucul de lămâie are o aciditate ușoară, care elimină grăsimea și murdăria cu același stil.


PASUL 3: Adăugați ulei pentru ca agentul de curățare să aibă un miros plăcut (opțional).

- la oțet, mirosul puternic nu este lucrul preferat al tuturor. Din fericire, puteți parcurge un drum lung spre camuflarea parfumului produsului de curățat pentru sticlă de casă, adăugând ulei esențial în amestecul din sticla de pulverizare. Alegeți uleiul preferat și adăugați 10 până la 15 picături.


Cu detergentul de casă gata, pulverizați geamul cu el și apoi, folosind o cârpă fără scame, ștergeți soluția pe toată suprafața pe care o curățați. Aveți grijă să nu folosiți o cârpă sau un burete care va lăsa urme. Pentru cele mai bune rezultate, optați pentru o cârpă din microfibră sau capră. Soluția de curățare se va usca destul de repede, lăsând în urmă o strălucire fără urme.


Mai multe, in videoclipul de mai jos :


Comentarii