Dulceata de paducel

 


Păducelul este unul dintre ultimele fructe agățate de copaci până la sfârșitul toamnei. Ele se maturizează abia la timp pentru primele înghețuri , iar fructele de păducel sunt unul dintre ultimele fructe de vară care se pot obține înainte de zăpadă de iarnă. 

Dincolo de efectele medicinale pure, păducelul este prescris de medicină de plante și pentru probleme emoționale legate de inimă, cum ar fi durerea .




 Începeți prin a pune boabele de păducel într-o oală cu doar o cantitate mică de apă. Boabele în sine au o cantitate surprinzătoare de ulei esențial pe suprafața lor. Nu vă alarmați dacă apa pare puțin uleioasă la început. Porniți focul și lăsați fructele să fiarbă până când s-au dezintegrat complet. Ajută-le puțin cu un zdrobitor de cartofi și adaugă apă după cum este necesar pentru a nu se arde. Odată ce păducelii s-au dezintegrat mai mult sau mai puțin complet după aproximativ 30 până la 40 de minute de fierbere.

Se strecoară întregul amestec printr-o strecurătoare . Se preseaza cu ajutorul unei linguri pana ce iese pasta.
Se adauga din cand in cand putina apa pentru ca sa se strecoare mai bine.
Pasta obtinuta se amesteca cu zahar. Se adauga aproximativ. jumatate din cantitatea de pasta. Se pune la fiert pana se ingroasa.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii