Pot gainile si puii sa manance paine ?

 


Gainilei pot consuma mai multe tipuri de alimente, deoarece aceste păsări sunt omnivore. Aceste păsări pot mânca ocazional pâine, deoarece pâinea nu este toxică pentru găini și păsări de curte. Cu toate acestea, puii si gainile nu ar trebui să mănânce strict doar pâine. Au nevoie de o combinație de diferite alimente sănătoase pentru a le menține sănătoase. 

Este pâinea sigură pentru găinile de mâncare? 

Da, pâinea este sigură pentru pui si gaini și aceștia vor consuma cu bucurie toate tipurile de pâine. Ei pot mânca fie pâine albă, fie pâine integrală, fie orice tip de pâine pe care le oferiți păsărilor dumneavoastră. Puii pot mânca și pâine veche, deși nu este cea mai sigură hrană pentru pui. Pâinea proaspătă este cea mai bună alegere alimentară , deoarece nu conține bacterii dăunătoare care pot dăuna intestinelor, expunându-i la probleme digestive pe termen lung. 

Câtă pâine pot mânca puii si gainile? 

Deși pâinea este sigură pentru toate rasele de gaini , nu este cea mai sănătoasă hrană pentru ele. Pâinea este practic junk food pentru ele, mai degrabă decât un tratament hrănitor. Hrana lor nu ar trebui să se bazeze în întregime pe pâine, ci pe o combinație de alimente sănătoase. 
Deși puteți hrăni puii si gainile cu pâine, ar trebui să introduceți moderat pâinea păsărilor dvs. Cantitatea de pâine pe care o oferiți păsărilor dvs. depinde de tipul de pâine pe care doriți să o introduceți turmei dvs. Dacă aveti de gând să dati  pâine albă, de exemplu, ar trebui să oferi fiecărui pui între 2 și 3 grame de pâine albă. Pâinea integrală este mai hrănitoare și mai satisfăcătoare decât pâinea albă. Puii ar trebui să consume între 3 și 5 grame de pâine integrală. 
Păsările tale nu ar trebui să mănânce mai mult de două grame de pâine veche pentru a le împiedica să se confrunte cu probleme de digestie pe termen lung.

Prea multă pâine poate afecta sistemul digestiv 

Cu prea multă pâine în dieta lor, puii si gainile vor avea probleme la digerarea pâinii, deoarece excesul de pâine va provoca un blocaj catastrofal. În plus, găinile nu suportă prea multă pâine, fie ea albă sau integrală. 

Prea multă pâine poate provoca deficit de proteine 

Pâinea este hrană nedorită și, prin urmare, un tratament lipsit de nutriție pentru găini. Nu vă așteptați ca puii dvs. să obțină vreo valoare nutritivă din pâine. Puii si  găinile au nevoie de alimente bogate în proteine ​​pentru dezvoltare și producția de ouă. Deși ocazional vă puteți hrăni puii cu pâine, pâinea nu are o cantitate adecvată de proteine ​​de care au nevoie puii dvs. pe termen lung. 

Hrănirea păsărilor tale cu prea multa paine ​​va face să sufere de deficit de proteine, oprindu-le creșterea și producția de ouă în timp. 
 – Prea multă pâine poate duce la o calitate slabă a cojii de ou 

Pe lângă un conținut scăzut de proteine, pâinea are și un conținut scăzut de calciu. Calciul este esențial pentru calitatea ouălor. Prea multă pâine vă poate umple găinile cu exces de calorii, lăsându-le fără loc să mănânce și să digere alimente bogate în calciu. Puii tăi vor suferi de deficit de calciu dacă vor consuma cantități excesive de pâine pe termen lung. 

Un deficit de calciu va face ca găinile dumneavoastră să depună ouă cu o coajă de proastă calitate . Calitatea generală a ouălor de găină va fi, de asemenea, slabă din cauza deficitului de calciu care apare atunci când gainile se hrănesc cu prea multă pâine.

Mai multe, in videoclipul de ai jos :

Comentarii