Ce se planteaza sau se seamana in luna Noiembrie ?

 


A ști ce să plantezi în noiembrie depinde foarte mult de starea solului tău. Dacă este umplut cu apă sau înghețat, atunci amânați plantarea până când condițiile se îmbunătățesc. Dar dacă solul tău este plăcut umed, atunci nu te abține! Pune-le înăuntru și dă-le acel avantaj important față de cele plantate în primăvara viitoare. Pentru că, deși iarna avansează, în zonele mai calde pământul ar trebui să fie încă suficient de cald pentru ca rădăcinile să se stabilească înainte de a se instala repausul pentru iarnă.  

 MORCOVI 

Morcovii pot prospera atunci când sunt plantați în noiembrie. „Unul dintre lucrurile grozave despre plantarea semințelor în noiembrie este că semințele tind să germineze mai bine.

Mazarea este o alta leguma care poate fi cultivata toamna. Mazarea se va cultiva la o adancime de 4-5 cm, intre plante trebuie sa fie o distanta de 5-8 cm, iar intre randuri o distanta de 15-20 cm. 
Toamna se mai plateaza hrean. Pentru a planta ahrean ai nevoie de radacina plantei, care sa aiba o lungime de aproximativ 20 cm si o grosime de 1 cm.

 Legumele și legumele care mai pot fi plantate în noiembrie sunt variate. Valeriană, nap, cicoare, varză neagră, kale, ceapă, usturoi, praz, spanac . Puțin mai puțin rezistente sunt rucola, pătrunjelul, ridichea, anghinarea și broccoli. Acestea din urmă sunt ceva mai delicate, dar cu puțin mai multă grijă vor trece cu bine iarna.

Mai multe , in videoclipurile de mai jos:

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale