Cum să crești și să îngrijești varza de Bruxelles

 


Varza de Bruxelles este o planta bienala cu creștere lentă (deși sunt cultivate în mod obișnuit ca anuale) care necesită un sezon lung de creștere. Ele sunt de obicei plantate vara pentru o recoltă de toamnă până in iarnă. 
Varza de Bruxelles cultivata in gradina este mult mai buna si mai aromata decat cea cumparata din magazin.
Varza de Bruxelles necesită un sezon de creștere de 80 de zile sau mai mult și își îmbunătățeste aroma după ce a fost supusa unui îngheț ușor. În general, plantați semințele cu aproximativ patru luni înainte de data estimată a primului îngheț de toamnă din zona dumneavoastră. Acest lucru va însemna probabil de la începutul până la mijlocul verii pentru zonele cu ierni reci, oferindu-vă o recoltă de toamnă până la începutul iernii. Sau în zonele cu ierni blânde, veți planta de obicei bun al solului .

Păstrați varza de Bruxelles departe de plantele de căpșuni, deoarece căpșunile le pot inhiba creșterea. De asemenea, nu așezați varza de Bruxelles alaturi de cartofi, vinete sau roșii, deoarece le poate afecta creșterea negativ. Semanati semințele la aproximativ un 1cm adâncime și la o distanță de 10 cm intre plante. Varza de Bruxelles creste cel mai bine în plin soare , adică cel puțin șase ore de lumină solară directă în majoritatea zilelor. 

Prea multă umbră va încetini maturitatea mugurilor. Frunzele ei trebuie indepartate treptat, incepand din partea inferioara, pe masura ce mugurii incep sa se formeze. 

 Varza de Bruxelles creste mai intai in inaltime si nu incepe sa produca muguri de varza pana nu ajunge aproape la inaltimea maxima. Fiecare vlăstar crește în axila frunzei sau in articulație. Mugurii încep să se maturizeze de la baza plantei în sus. Începeți recoltarea când mugurii inferiori ating aproximativ un cm - doi în diametru. Culegeti-i înainte să devină prea mari și sa înceapa să se crape și să devini amari.
După recoltare, o a doua recoltă de muguri ar putea începe să crească la baza tulpinii. Acestia nu vor fi la fel de compacti ca prima recoltă, dar sunt totuși comestibili.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii