Cum să curățați mobilierul din lemn

Mobilierul clasic din lemn nu se demodează niciodată și este adesea prezentat în stilurile de fermă, vintage și moderne de la mijlocul secolului, așa cum le găsesc moștenirile de familie și piețele de vechituri. Cu toate acestea, mobilierul din lemn poate fi, de asemenea, frustrant de curățat. În timp, tinde să arate murdărie  care nu poate fi îndepărtată simplu. Și uneori, chiar dacă încerci să cureți mobilierul din lemn, dâre strălucitoare rămân în urmă.


Când vine vorba de întreținerea mobilierului din lemn, există o serie de termeni care sunt etalati, cum ar fi ștergerea prafului, curățarea, epilarea cu ceară și lustruirea. Pentru ca mobilierul din lemn să arate cât mai bine, probabil că va trebui să vă ocupați de toate aceste patru sarcini de curățare din când în când. În timp ce experții au opinii diferite cu privire la îngrijirea mobilierului din lemn, tehnica pe care o utilizați va depinde de finisajul piesei. Ar trebui să căutați întotdeauna instrucțiuni specifice de îngrijire și curățare atunci când cumpărați mobilier nou sau vechi .


Pentru a menține mobilierul din lemn în cea mai bună formă, tergeti praful frecvent. Praful poate provoca depuneri în aer care se formează în cele din urmă într-un strat peliculoasă și zgârie suprafața mobilierului din lemn. Lăsarea prafului pe mobilă poate declanșa, de asemenea, alergii sau poate fi dăunătoare celor cu astm. Majoritatea prafului se află în țesături, așa că încercați să aspirați în mod regulat și covoarele sau tapițeria.


De ce ai nevoie

Lavetă din microfibră

Prosop din țesătură


Pasul 1: Folosiți instrumentul potrivit

Când căutați un instrument de praf pentru mobilierul din lemn, alegeți ceva de care praful se va agăța, mai degrabă decât ceva care să-l ridice doar pentru a-l arunca în aer. Cârpele uscate și moi și praful de pene vor îndepărta eficient praful de pe mobilierul din lemn.

Pasul 2: 

Pentru a curăța în mod corespunzător mobilierul, captați și îndepărtați praful, în loc să îl împrăștiați pe suprafață. Pentru a evita împrăștierea prafului în aer, unde va pluti până când aterizează înapoi pe suprafețele mobilei, umeziți foarte ușor o cârpă din microfibră înainte de a șterge. Îndepărtați excesul de umiditate cu un prosop uscat.

Cum să curățați mobilierul din lemn

Când curățați mobilierul din lemn, nu utilizați niciodată spray-uri de curățare universale, cum ar fi cele folosite pe mesele de bucătărie, cu excepția cazului în care mobilierul dvs. are un strat de plastic. Dacă ați folosit spray-uri și lustruiți pentru lemn în trecut sau bănuiți că mobilierul a fost lustruit cu acestea, rețineți că aceste reziduuri pot interfera cu refinisarea și ar putea avea nevoie de atenție profesională.


De ce ai nevoie

Ulei de masline

Alcool 

Gumă de terebentină

Suc de lamaie strecurat

Material moale

Pânză curată

Săpun (opțional)

Apa (optional)

Lavetă fără scame (opțional)

Pasul 1: Pregătiți detergentul

Pentru a revigora mobilierul din lemn murdar, amestecați în părți egale ulei de măsline, alcool , gumă de terebentină și suc de lămâie strecurat.

Pasul 2: Aplicați și lustruiți

Aplicați cu o cârpă moale și lustruiți cu o cârpă curată.


Pasul 3: Eliminați petele lipicioase

Este posibil ca petele lipicioase să fie tratate cu apă și săpun. Pentru a face acest lucru, scufundați o cârpă fără scame în săpun ușor sau detergent dizolvat în apă, stoarceți cârpa aproape uscată și ștergeți zona. Clătiți și uscați imediat cu o cârpă curată și moale.


Alte metode, in vidioclipul de mai jos :

Comentarii