Berea pentru legume - este buna pentru rosii si castraveti ?

 Berea contine drojdie, proteine, zaharuri și alți nutrienți benefici precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor și multe altele. Berea are și carbohidrați care hrănesc microbii din sol, care la rândul lor hrănesc plantele. 


În plus, după ce a stat afară peste noapte, alcoolul s-a evaporat. Alcoolul poate dăuna plantelor, așa că dacă se întâmplă să aveți bere nedesfacuta, deschideți-o și lăsați-o să stea o zi sau două înainte de a o folosi. Resturile de bere, pe care nu ati mai consumat-o sunt cele mai bune. Aceasta este modalitatea perfectă de a recicla berea veche  pe care nu o mai dorești. 


Hameiul din bere conține mult potasiu, care este excelent pentru creșterea plantelor, iar drojdia este plină de nutrienți care ajută la promovarea rădăcinilor sănătoase.


Pentru a folosi berea ca îngrășământ, pur și simplu diluați-o cu apă (aproximativ 1 parte bere la 10 părți apă) și turnați-o în jurul bazei plantelor.


Aveți grijă să nu puneți nimic pe frunze, deoarece acest lucru poate provoca pete maronii. Plantele tale vor răspunde cu siguranță la nutrienți!

Se poate folosi la toate plantele la care putem folosi si drojdia : flori, rosii, castraveti, ardei, fasole.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii