Cum obtinem o productie bogata de pastai ?

 Fasolea crește cel mai bine în soluri ușor neutre din punct de vedere acid, cu pH între 6 și 7. Solul argilos este mai bun pentru producția de fasole decât solurile nisipoase, deși un bun drenaj este esențial. Utilizați compost atunci când plantați pentru a crește materia organică din sol. 

Deși poate fi cultivata pe orice sol, solul argilos este cel mai bun pentru producții mai mari. Dacă plantezi fasole la soare, randamentul tău va fi mai bun, deși vasupraviețui la umbră parțială cu prețul unei culturi mai mici.

Un sol de însămânțare bun necesită un sol moale, dar compact, umiditate adecvată și fara ierburi și resturi vegetale înainte de plantare.

 Fasolea este plante fixatoare de azot; poat eface solul mai fertil prin atragerea de azot din aer. 

Cele mai bune locuri este cu soare plin (umbra parțială este tolerată, dar acest lucru reduce recoltele), fertilitate medie, sol bine drenat (dar constant umed) și circulație bună a aerului. Dacă bolile plantelor de fasole au fost o problemă în ultimii ani, nu replantați în același loc, deoarece bolile bacteriene și fungice pot reataca .

Indiferent de tipul ei, fasolea în creștere nu necesită îngrășământ suplimentar, dar necesită irigare constantă, mai ales în timpul  și infloriri si producerea de pastai. Udă plantele de fasole 2,5 cm adancime pe săptămână, în funcție de condițiile meteorologice. Udați dimineața pentru ca plantele să se usuce rapid și să evitati bolile fungice.

Aveti nevoie de spalieri pentru a susține planta de fasole. Așezați spalierul exact acolo unde intenționați să vă creșteți fasolea. Pe măsură ce planta de fasole se maturizează, se va deplasa pe spalieri.

.Asigurați-vă că spalierii sunt plantati adânc în pământ pentru a preveni căderea și pentru a proteja plantele de deteriorare. Pe lângă  fosfor și potasiu, fasolea necesită și cantități mici de calciu, mangan și fier. Solul dumneavoastră poate avea cantitatea potrivită din acești nutrienți, mai ales dacă îl înlocuiți cu compost si cenusaîn fiecare an. De asemenea, fasolea are nevoie de sol cald, umiditate constantă și cel puțin șase până la opt ore de lumină solară în fiecare zi pentru a se dezvolta bine.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii