Sfaturi pentru a obține roșii mai dulci - ne ajuta si bicarbonatul de sodiu ?

 Rosiile mai dulci parca sunt mai bune. Daca doriti rosii dulci , unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face este să vă decideți asupra soiului potrivit, deoarece unele soiuri sunt cunoscute a fi mai dulci decât altele. Roșiile mari, cum ar fi roșiile  beefmaster sunt de obicei mai puțin dulci decât roșiile mai mici sau roșiile cherry.


Selectați soiuri care au mai mult frunziș care tind să aibă arome mult mai profunde.


Asigurați-vă că există multă materie organică care conține mult sulf și potasiu și permite aromelor roșiilor să se dezvolte pe deplin. Fertilizarea cu cenusa ajuta la obtinerea de rosii mai dulci.


Asigurați-vă că roșiile primesc suficientă lumină. Mai multă lumină solară înseamnă o fotosinteză mai activă, ceea ce înseamnă cantități mai mari de carbohidrați care se traduc în mai mult zahăr și acid. Încercați să vă plasați roșiile într-o zonă în care să poată primi minim 6-8 ore de lumină solară în fiecare zi.

Evitați udarea excesivă a roșiilor. În timp ce doriți să vă păstrați roșiile bine udate, lăsați-le să se usuce între udare. Este mai bine să le udați bine două sau trei zile pe săptămână decât să le udați în fiecare zi a săptămânii.

Alegeti roșii portocalii, galbene sau chiar roz. Roșiile roșii tind să aibă mai mult acid decât zahărul și sunt de obicei mai puțin dulci decât aceste alte culori.

Roșiile cultivate într-o poziție care primește cel puțin 6 ore de lumină solară sau chiar 8 sau mai multe ore vor dezvolta fructe mai dulci.

Face bicarbonatul de sodiu rosiile mai dulci ?

Această idee vine din faptul că, deoarece bicarbonatul de sodiu este alcalin (pH 8), poate că neutralizează oarecum aciditatea solului și, la rândul său, scade aciditatea fructelor de roșii - și asta ar oferi cumva un gust mai dulce.

Dar nu, Bicarbonatul de sodiu nu îndulcește roșiile.

 Unele soiuri de roșii, sunt în mod natural mai dulci decât altele și această dulceață provine din alți factori, nu din aplicarea unei substanțe alcaline pe sol. Pentru a avea soiuri de rosii dulii, gradinarii isi cultiva propriile rasaduri si aleg soiuri de rosii cu arome deosebite.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii