Iarba grasa - beneficii pentru sanatate

Iarba grasa ( Portulaca oleraceaL.) este o plantă importantă care se găsește în mod natural ca buruiană în culturile de câmp și gazon. Iarba grasa este răspândită pe scară largă pe tot globul și este populară ca plantă în multe zone din Europa, Asia și regiunea mediteraneană. 


Această plantă posedă substanțe mucilaginoase care au importanță medicinală. Este o sursă bogată de potasiu (494 mg/100 g), urmată de magneziu (68 mg/100 g) și calciu (65 mg/100 g) și are potențialul de a fi folosit ca sursă vegetală de acizi grași omega-3. Este o sursă foarte bună de acid alfa-linolenic (ALA) și acid gama-linolenic (LNA, 18: 3 w3) (4 mg/g greutate proaspătă) din orice legume cu frunze verzi.

Conține cea mai mare cantitate (22,2 mg și 130 mg la 100 g de greutate proaspătă și uscată, respectiv) de alfa-tocoferol și acid ascorbic (26,6 mg și 506 mg la 100 g de greutate proaspătă și uscată, respectiv). 

 Conținutul de antioxidanți și valoarea nutritivă a purslane sunt importante pentru consumul uman. A dezvăluit un potențial nutrițional extraordinar și a indicat potențiala utilizare a acestei plante pentru viitor.


Cercetări recente demonstrează că Iarba grasaare o calitate nutrițională mai bună decât principalele legume cultivate, cu beta-caroten, acid ascorbic și acid alfa-linolenic . În plus, purslane a fost descrisă ca un aliment puternic datorită proprietăților sale nutritive și antioxidante ridicate

Iarba grasa este popular aca medicament tradițional în China pentru tratamentul hipotensiunii arteriale și diabetului. 


Iarba grasa a fost recent identificat ca fiind cea mai bogată sursă vegetală de acid alfa-linolenic, un acid gras esențial omega-3 . Lipsa surselor alimentare de acizi grași omega-3 a dus la un nivel tot mai mare de interes pentru introducerea purslane ca o nouă legumă cultivată

Iarba grasa conține cel mai mare conținut de vitamina A dintre legumele cu frunze verzi. De asemenea, conține vitamina C și vitamine din complexul B, cum ar fi riboflavina, niacina și piridoxina. Oferă cele mai mari minerale dietetice, cum ar fi potasiu (494 mg/100 g), urmat de magneziu (68 mg/100 g), calciu (65 mg/100 g), fosfor (44 mg/100 g) și fier (1,99 mg/100 g). 100 g).

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii