Lapte pentru rosii si castraveti

 În calitate de grădinari, căutăm mereu modalități de a ne menține plantele fericite, sănătoase și înfloritoare.Plin de aminoacizi, enzime, zaharuri și proteine ​​sănătoase, laptele încurajează creșterea microbilor, bacteriilor și ciupercilor benefice în pământul grădinii.

Este laptele bun pentru plante? Laptele conține calciu, vitamina B, zaharuri naturale și proteine ​​benefice care încurajează creșterea și promovează sănătatea plantelor. Laptele poate fi folosit ca îngrășământ natural și/sau pesticid. Laptele poate ajuta la lupta împotriva virusurilor frunzelor, afidelor și a bolilor fungice și este o modalitate excelentă de a curăța frunzele plantelor. Multe beneficii ale aplicării laptelui pe frunzele plantei sau direct pe sol variază de la furnizarea de nutrienți suplimentari pentru creșterea plantelor până la respingerea dăunătorilor și a bolilor fungice.


Adăugarea de lapte în sol previne putregaiul de la capătul florii la dovlecei, roșii și ardei.

Laptele acționează ca un pesticid natural pentru afide, acarieni și trips. Acești dăunători cu corp moale se hrănesc cu lapte, dar nu îl pot procesa, deoarece nu au pancreas și mor.

Laptele poate acționa ca un agent antifungic pentru a preveni și combate probleme precum mucegaiul praf. Când este pulverizată pe frunze, proteina din lapte dezvoltă proprietăți antiseptice atunci când este expusă la lumina soarelui.

 O soluție de lapte diluată poate fi aplicată pe plantă în două moduri.


Puteți fie să turnați amestecul pe solul din jurul rădăcinilor plantei, fie să îl pulverizați direct pe frunziș.Aplicarea amestecului de lapte pe frunze se numește hrănire foliară si este mai indicata in aceasta perioada deoarece exista mult frunzis si ofera plantelor protectie, dar atentie nu trateaza doar previne.


Reteta de baza pentru stropire foliara



Amestecați în părți egale lapte și apă (raport 50:50).

Se toarnă în sticla cu pulverizator și se agită bine.

Aplicați cu generozitate pe frunzișul plantei. 


Când este folosit ca îngrășământ, laptele este necesar doar o dată la începutul sezonului de creștere și din nou la mijlocul sezonului când plantele cresc activ si dilueaza pla in raport de 1 parte lapte, 9 parti apa. Dilutia variaza in functie de cate ori ati mai folosit lapte , de ingrasamintele folosite si de calitatea solului.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii