Ciupire pepeni verzi si galbeni

 Pepenii galbeni si verzi sunt plante anuale fragede care produc creșterea cățărătoare , așa că vor avea nevoie de o cantitate suficientă de spațiu și de o pregătire adecvată pentru a produce o recoltă care merită.


Pepenii au nevoie de multă căldură și lumină solară bună pentru a crește și a fructifica bine.Solul trebuie să fie bogat în humus și bine drenat. Înainte de plantare, îmbunătățește solul cu multă materie organică, cum ar fi gunoi de grajd bine putrezit, compost sau ameliorator de sol, pentru a păstra multă umiditate, de care au nevoie pentru o recoltă bună. Păstrați plantele bine udate în orice moment, mai ales când înfloresc și fructifică și hrăniți săptămânal cu o hrană pentru plante lichidă bogată în potasiu, odată ce primul fruct s-a întărit.


Ciupiți vârfurile de creștere de la a cincea frunză pentru a încuraja lăstari laterale, care vor purta flori feminine. Daca nu ciupiti, atunci lastarul principal va creste foarte lung si va produce pepeni foarte tarziu. Aceasta este o planta de pepene ciupita la a 5-a frunza care a dezvoltat multi lastari laterali. De asemenea, ciupiti lăstarii laterali la 1 sau 2 frunze dincolo de florile polenizate/fructele tinere.


Pe măsură ce fructul se umflă, poate avea nevoie de sprijin într-o plasă dacă plantele sunt crescute în sus, deoarece pot deveni destul de grele. Este posibil ca fructele care se coc pe sol trebuie să fie ridicate de pe sol folosind o bucată de lemn sau țiglă pentru a preveni putrezirea și pentru a încuraja o coacere uniformă.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii