Cateva modalitati de a usca ardeii iuti

 Indiferent dacă ați găsit o mulțime de ardei la piața fermierilor sau ați recoltat o recoltă grozavă de ardei iute, puteți transforma această recompensă într-un produs de cămară stabil, care va adăuga multă aromă meselor tale. Iată trei moduri de a usca ardeii pentru depozitarea alimentelor.


Uscarea este o modalitate excelentă de conservare a ardeilor. Deshidratarea elimină umezeala și concentrează aroma și căldura ardeilor.


Ardeii uscați sunt foarte versatili. Ei pot fi măcinate în pulberi sau rehidratati pentru a fi folositi în sosuri, supe, tocane și ciorbe.


Agățați și uscați ardeii la aer

Dacă locuiți într-un climat uscat, cu temperaturi de peste 20˚C, uscarea la aer este cea mai ușoară metodă de a usca ardeii.


Pasul 1: Pregătiți ardeii

Alegeți ardei cu pereți subțiri pentru uscare la aer. Ardeii mai groși nu se vor usca suficient de repede și pot începe să  formeze mucegai.


Selectați fructe proaspăt culese, fără daune sau pete ale insectelor.


Pasul 2. Așezați ardeii pe sfoară

Folosește un ac lung și un fir pentru a înșira ardeii prin tulpini. Lăsați mult spațiu între ardei pentru a curge aerul.



Pasul 3: Agățați ardeii să se usuce

Agățați ardeii să se usuce într-o zonă cu flux de aer bun și luminat de soare. În funcție de umiditatea din aer, această metodă poate dura 3-4 săptămâni până când ardeii se usucă complet. Ardeii sunt uscati complet atunci cand sunt casanti. Păstrați ardeii complet uscați în borcane ermetice departe de lumina soarelui.


Deshidratați ardeii cu un deshidratator de alimente

Ardei uscati la cuptor

Alternativ, ardeii pot fi uscați în cuptor la o temperatură foarte scăzută.

Mai multe metode aflati in videoclipurile mele de mai jos :




Comentarii