Cum alegem un pepene verde perfect copt si aromat !

 Puține lucruri sunt mai dezamăgitoare decât să aduci acasă un pepene fără gust.



Colorarea pepenelui tău ajută la indicarea maturității fructelor. Ar trebui să alegeți un pepene  care are un model puternic și consistent de dungi. Dungile verzi ar trebui să fie de un verde intens, închis, în timp ce dungile palide ar trebui să fie de un galben crem, deschis. În plus, este posibil să doriți să alegeți un pepene cu aspect plictisitor. Dacă pepenele este foarte strălucitor, probabil că este subcoapt.


Probabil că unul dintre cei mai importanți indicatori ai calității pepenului verde este locul pe câmp al pepenelui. Inspectați-vă pepenele verde și localizați un loc mare, decolorat pe suprafață, cunoscut și sub denumirea de punct de câmp.

Acest marcaj arată locul în care pepenele s-a așezat pe pământ în timp ce s-a copt. De regulă, culoarea ar trebui să fie un galben crem sau aproape portocaliu, ceea ce indică un pepene plin de aromă. Dacă este alb sau galben deschis, poate doriți să alegeți altul. Petele albe de câmp sugerează că pepenele nu are aromă.



Pentru a alege un pepene verde care a avut suficient timp să se coacă și să se maturizeze, veți dori să-i inspectați tulpina(codita) care ar trebui să fie uscată și galben-brun. O tulpină verde poate semnifica faptul că pepenele verde nu este încă copt și îi lipsește aroma și dulceața.

Mai întâi, atingeți ușor fructele și ascultați sunetul pe care îl scoate.


Dacă sună adânc și gol, fructul are mai multă apă și este probabil mai copt. În schimb, dacă ciocănitul său sună mai înalt și mai dens, poate semnifica că coaja  este prea groasă și că fructele nu s-au copt complet până la starea optimă.



Faceți un antrenament rapid în timp ce faceți cumpărături și ridicați pepenii verzi de la magazin pentru a-l alege pe cel perfect. Când sunt crescute, ar trebui să se simtă mai grele decât par. Cu cât este mai dens pentru dimensiunea sa, cu atât este mai mare conținutul de apă, rezultând un pepene verde mai dulce.


Căutați un pepene verde mai rotund și mai uniform, spre deosebire de unul oval. Pepenii rotunzi sunt mai dulci, în timp ce cei mai ovali tind să fie apoși și mai puțin aromați. De asemenea, asigurați-vă că inspectați suprafața pentru eventuale bulgări neregulati și evitați-i pe acestia.

Comentarii