Ghid simplu pentru cultivarea cu succes a plantelor de ardei

 Plantelor de ardei le place solul uniform umed. Încercați să evitați ca solul să devină prea umed sau complet uscat. Verificați primele 2-3 cm de sol și udați numai când este uscat.


În timp ce ardeii tind să fie ușor de cultivat, există câteva sfaturi pentru a vă menține plantele fericite și sănătoase. Iată câteva tehnici simple pentru a vă îmbunătăți plantarea ardeiului.


 Pe măsură ce ardeii se formează și plantele cresc mai înalte, ei devin sensibili la vânt. Evitați ramurile rupte prin pilonarea plantelor cu un țăruș robust, atașând planta cu tarus sau sfoară de grădină.

Nu fertilizați în exces . Prea mult îngrășământ poate atrage dăunători și poate deteriora plantele de ardei. Fertilați numai atunci când este necesar și încercați să vă înclinați spre subalimentare.

Nu uda excesiv . Lăsați plantele să se scurgă de perete după ploaie sau irigare. Scoateți farfuriile de jos din plantele în ghivece pentru a permite apei să se scurgă. Pentru paturile în pământ, testați solul pentru drenaj și plantați pe movile dacă este necesar. Paturile înălțate au un drenaj bun prin design.

Utilizați lumini de creștere pentru răsaduri . Cultivarea răsadurilor de ardei într-o fereastră însorită nu este ideală pentru creșterea timpurie. Deși nu este necesară, o lumină de creștere va asigura că plantele timpurii primesc energia de care au nevoie pentru a se dezvolta. În plus, utilizarea unei lumini înseamnă că răsadurile pot fi cultivate într-o cameră fără ferestre.

Transplant la momentul potrivit . Răsadurile trebuie transplantate de îndată ce depășesc recipientele lor. De obicei, ardeii depășesc tăvile cu celule de semințe după primele 2-3 săptămâni de creștere. Verificați cu atenție rădăcinile pentru a vedea dacă ajung la fundul vasului.

Alegeți păstăi de ardei timpurii .

Copiliti si defoliati plantele de ardei . Despre aceasta,  in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii