Cand este momentul ideal sa recoltam ceapa ?

 Ceapa este remarcabil de ușor de cultivat , dar este vital să înțelegeți cum să recoltați corect ceapa, precum și cum să o păstrați, astfel încât să puteți profita la maximum de acest produs de bază pentru gătit. Recunoașterea când să recoltați ceapa va oferi cea mai bună aromă și calitate a soiurilor dumneavoastră de ceapa.


Dacă sunteți curios cât de mari sunt acele ceapă sub pământ, vă puteți face o idee bună uitându-vă la frunze. Fiecare tulpină cu frunze goale coincide cu un strat inelar al unei cepe, astfel încât să puteți examina frunzele pentru a vă oferi un indiciu asupra creșterii plantelor de ceapă.


Ceapa trebuie recoltată la sfârșitul verii, înainte de apariția vremii răcoroase, pentru a preveni deteriorarea. ei. Ceapa din bulbi trebuie recoltată la aproximativ 100 până la 125 de zile de la plantarea ei. In unele zone ale tarii se practica perioada de minim 3 luni de la plantare, dupa ce a trecut trei luni, se poate scoate.


Semnul revelator al recoltarii este atunci când tulpinile devin gălbui sau maronii, se usucă puțin și se răstoarnă. Odată ce vedeți că se întâmplă acest lucru, planificați o recoltă de dimineață devreme, când temperaturile sunt mai blânde. 

 slăbiți solul din jurul tulpinilor de ceapă, apoi trageți ușor ceapa din pământ, lângă tulpini.

Daca recoltati ceapa prea devreme , ea nu va rezista peste iarna,

După recoltare, lăsați-le să stea câteva zile pe uscat, ferite de lumina directă a soarelui. Apoi aduceți-le și așezați-le pe o suprafață uscată, plană, care are un flux bun de aer și temperaturi mai răcoroase și care este ferită de lumina directă a soarelui.


Ar trebui lăsata  neatinsă timp de aproximativ trei săptămâni până când tulpinile sunt complet uscate și straturile exterioare ale cepei sunt crocante și uscate.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii