Cum poți avea fasole cu păstăi abundente pe tot parcursul sezonului ?

 

Fasolea este una dintre cele mai ușor de cultivat legume,fiind de doua feluri, fasole pitica si fasole cataratoare, ajungând doar la aproximativ doi metri înălțime, cand vorbim de fasolea cataratoare.
   În ceea ce privește recolta, vă puteți aștepta la o cantitate similară de la ambele. Iată diferența: fasolea de tufă își va suporta abundența în câteva săptămâni concentrate, în timp ce fasolea cataratoare va oferi abundență pe tot parcursul sezonului. 
Fasolea , pentru a da o recolta bogata,are nevoie de multa apa si multa lumina. Nu necesita ingrasaminte speciale caci este capabila sa-si ia azotul din aer si sa-l fixeze in sol pentru a-l folosi.
Cand incepe sa produca pastai, fasolea trebuie udata aproape zilnic, altfel pastaile se intaresc si devin atoase. Pentru a fi capabila de a inflori in permanenta si de a produce pastai noi , are nevoie de ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu.




Un pahar de cenusa dizolvat in 5 l de apa si lasat cateva ore contine suficinte minerale pentru a ajuta fasolea sa produca mai mult. Chiar si cateva coji de ceapa uscata, lasate la macerat in apa , o zi, doua contine cantitati mari de potasiu si fosfor.
Udati fasolea cu aceste ingrasaminte, 300 ml la fiecare tufa.
Apoi, inca un secret. Nu lasati pastaile sa se maturizeze si culegeti-le in permanenta. Scopul fasolei este de a produce pastai cu seminte care ajung la maturitate , pentru a produce o noua planta. Daca le culegem, fasolea va face altele noi, pentru a-si indeplini scopul de reproducere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii