Dubleaza productia de legume prin mulcire !

 Mulcirea este o sarcină foarte importantă pentru a ajuta la crearea celui mai bun sol într-o grădină de legume. Prin dezvoltarea sănătății și structurii solului, înseamnă recolte mai bune și recolte mai mari.


Mulcirea are multe beneficii , îmbunătățește fertilitatea solului, crește retenția de apă și reduce buruienile care concurează cu legumele tale. Alegerea celui mai bun mulci poate fi însă dificilă, deoarece există o varietate de opțiuni organice și anorganice disponibile.



Adăugarea acelui strat de mulci pe suprafața solului ajută în primul rând la suprimarea și eliminarea buruienilor . Prin sufocarea buruienilor mici și a semințelor de buruieni în sol, se reduce masiv populația de buruieni din grădina de legume. Acest lucru înseamnă că mai puține plante nedorite concurează cu legumele pentru apă și nutrienți și, de asemenea, mai puțin timp necesar pentru plivitul cu grijă grădina de legume.


Mulcirea organica adaugă, de asemenea, substanțe nutritive în sol pe măsură ce se descompun, de multe ori sunt cu eliberare lentă și legumele pot beneficia timp de multe luni de pe urma eliberării nutrienților. De asemenea, vor îmbunătăți structura solului în ceea ce privește aerarea și drenajul, care toate se combină pentru a face o grădină de legume mai sănătoasă în ansamblu.

Mulciul ajută, de asemenea, la reținerea umidității în grădina de legume, deoarece reduce evaporarea apei și menține mai multă umiditate blocată în sol pentru ca plantele să o folosească. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Aspectul final este că utilizarea mulciului în grădina de legume poate face de fapt parcela să arate mai plăcută din punct de vedere estetic. Solul gol nu numai că arată neatrăgător, dar pierde de fapt substanțele nutritive prin eroziune, așa că acoperirea cu un mulci nu numai că face grădina de legume să arate mai frumos, dar păstrează acești nutrienți vitali în pământ.

Comentarii