Bicarbonat de sodiu - protectie naturala impotriva bolilor si daunatorilor

 Problemele fungice sunt unele dintre cele mai persistente probleme cu care se confruntă grădinarii. Chiar și în interior, o varietate de organisme fungice vă pot afecta plantele, variind de la probleme comune, cum ar fi antracnoza , până la infecții comune care atacă plantele slăbite. Dacă plantele tale încep să sufere de pete neobișnuite , problema este probabil o ciupercă.


În aer liber, grădinarii pot folosi o varietate de agenți antifungici pentru a controla problemele fungice de pe plante. Agenții antifungici populari conțin cupru și sulf, care sunt ambele materiale toxice.


Dacă preferați o soluție mai blândă, încercați să utilizați bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu  este un agent antifungic și poate chiar ucide unele forme consacrate de ciuperci. Cercetările au arătat că este eficient împotriva anumitor tipuri de pete negre și mucegai praf .


Faceți un spray tipic de bicarbonat de sodiu dizolvând o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. 

Pulverizați planta complet, ajungând atât la frunzele superioare, cât și la cele inferioare și lăsați planta să se usuce. Repetați aplicarea după cum este necesar pentru a controla problema fungică. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii