Cand se scoate usturoiul ? Recoltarea usturoiului

 Spre deosebire de  ceapa, usturoiul se maturizează atunci când frunzele sale sunt încă parțial verzi. Bulbii de usturoi rămân sub pământ în timpul dezvoltării, așa că este greu de știut când sunt gata de recoltat.

Frunzele de ceapă, pe de altă parte, încep să-și piardă culoarea și să se ofilească atunci când încetează să crească. Blaturile se usucă și se răstoarnă, spunându-ți că este timpul să recoltezi ceapa . Majoritatea bulbilor de ceapă s-au împins din sol și este ușor de văzut dacă s-au maturizat pe deplin. Fiecare frunză deasupra solului indică un strat de hârtie de protecție înfășurat în jurul bulbului. O plantă de usturoi cu 10 frunze verzi, de exemplu, va avea 10 straturi de învelișuri de bulbi.


Deși nu există un număr standard de frunze pe care usturoiul ar trebui să-l aibă, un indicator sigur de recoltă este atunci când jumătate din frunze s-au uscat iar jumătate sunt încă verzi. Frunzele încep să moară de jos în sus.


Doar nu așteptați până când toate frunzele au murit înapoi înainte de a începe recoltarea. Fără învelișurile pentru bulbi care să protejeze capul de usturoi, cățeii se pot separa și usturoiul nu se va păstra bine.


Iată un alt truc pentru sincronizarea recoltării usturoiului dvs.: dacă creșteți usturoi , recolta dvs. va forma seminte cu aproximativ patru până la șase săptămâni înainte ca bulbul să fie matur. Odată ce recoltați sagetile de usturoi , așteptați aproximativ o lună, apoi începeți să verificați dimensiunea bulbilor.


Când cel puțin 50 până la 75% din recoltă a atins stadiul de maturitate – jumătate din frunze sunt maro și jumătate sunt verzi – nu mai udați usturoiul timp de o săptămână.

Acest lucru permite solului să se usuce puțin pentru a preveni putregaiul și face recoltarea mai ușoară dacă solul este afanat și sfărâmicios, în loc să fie umed și comprimat.


Nu vă spălați usturoiul și nu îndepărtați învelișurile bulbilor după recoltare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii