Dati lapte rosiilor si castravetilor !

 Pe lângă faptul că ajută la creșterea plantelor, hrănirea plantelor cu lapte poate, de asemenea, atenua multe probleme din grădină, de la deficiențe de calciu la viruși și mucegai praf.



Laptele este o sursă bună de calciu , nu numai pentru oameni, ci și pentru plante. Laptele de vacă crud sau nepasteurizat are unele dintre aceleași proprietăți nutritive pentru plante pe care le are pentru animale și oameni. Conține proteine ​​benefice, vitamina B și zaharuri care sunt bune pentru plante, îmbunătățind sănătatea generală a acestora și randamentul culturilor. Microbii care se hrănesc cu componentele îngrășăminte ale laptelui sunt, de asemenea, benefice pentru sol.


plantele folosesc calciul pentru creștere. Lipsa de calciu este indicată atunci când plantele par pipernicite și nu își dezvoltă întregul potențial. Putregaiul de la capătul florii, care este frecvent întâlnit la dovlecei , roșii și ardei , este cauzat de o deficiență de calciu. Hrănirea plantelor cu lapte asigură că vor obține suficientă umiditate și calciu.


Este important să diluați laptele cu apă. Se amestecă o soluție de 50% lapte și 50% apă. Udati sau pulverizati. Daca pulverizati pe frunze previneti si aparitia multor boli.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii