Anghinare - Plantarea, cultivarea și recoltarea anghinarelor

 


Anghinarea este o planta perena din familia ciulinului care produce frunze lungi, verzi-argintii, lobate, care fac ca anghinarea sa arate ca o feriga gigantica. Mugurii (adică „anghinarele” pe care le recoltăm și le mâncăm), dacă sunt lăsați să înflorească, sunt ca un ciulin și de culoare violet. Aceste plante mari pot fi cultivate în rânduri în grădină, ca garduri vii  sau plantate într-un chenar larg. Anghinarea poate atinge înălțimi de 2 m.


Anghinarea preferă verile răcoroase și umede și iernile blânde. În regiunile răcoroase, plănuiți să tratați anghinarea ca pe un o planta anuala, adica va trebui sa plantati seminte in fiecare primavara.


O plantă va produce multe anghinare. Cel mai mare mugure crește în vârful plantei și mulți alții mai mici cresc dedesubt.

Alegeți un loc în grădină care este plin de soare (cel puțin 6-8 ore de lumină solară directă pe zi).


Anghinarea este hrănitoare grea. Pentru fiecare plantă, amestecați o lopată de compost sau gunoi de grajd îmbătrânit în sol înainte de plantare. Au nevoie de umiditate constantă, dar nu le place să fie în solul îmbibat cu apă.


Când să plantezi anghinare

Anghinarea poate fi începută din semințe, din lăstari înrădăcinați prelevați de la plante în creștere sau din rădăcini latente. 

Spați fiecare plantă la 1, 3 m între ele și lasă 90 cm între rânduri. 


Recoltați mugurii de anghinare când s-au umflat, dar sunt încă închise etanș.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii