Laptuca - cel mai puternic analgezic natural

 


Laptuca este adesea ingerată pentru efectele sale analgezice și sedative ușoare, sub forma de ceai sau chiar proaspata . 

 Este înrudita cu salata verde ( L. sativa ), și este adesea numită salată sălbatică , salată amară , salată opium , salată otrăvitoare , salată înaltă , salată mare . 

 Este o planta care poate crește până la 2 m. În emisfera nordică, înflorește din iulie până în septembrie. Florile sunt mici, de culoare galben-pal. Frunzele acestei plante suntde culoare verde-pal uneori purpuriu, acoperite cu spini scurţi de culoare roşie, mov sau verde, din care pornesc frunzele alterne, în formă de lance, alungite, baza frunzei se înfăşoară parţial în jurul tulpinii, cu margini fin dinţate şi peri subţiri de-a lungul părţii inferioare.

Frunzele inferioare ajung aproximativ până la 10 cm lungime, iar cele superioare sunt mult mai mici decat celealte; cand este zgariata sau i se rup frunzele, se secreta o substanta alba, laptoasa si de aici i se trage numele de laptuca.

Aceata planta seamna cu laptuca foarte bine, dar nu este laptuca. Daca intoarcem frunza nu dedem tepii caracteristici pentru laptuca.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii