Pentru ce plante este bun zațul de cafea?

 pH-ul solului este crucial pentru sănătatea plantelor, dar cerințele de pH nu sunt aceleași pentru toate plantele (și singura modalitate de a cunoaște pH-ul solului este efectuarea unui test de sol ). Majoritatea plantelor vor crește bine într-un pH ușor acid până la neutru (între 6,0 și 7,0), dar altele preferă solul acid sau alcalin. Prin urmare, împrăștierea zațului de cafea fără discernământ în jurul tuturor plantelor tale nu este o idee chiar bună.


Pe lângă faptul că nu se adaugă zaț de cafea la plantele care prefera solul alcalin, zațul de cafea nu trebuie folosit niciodată pe răsaduri sau plante foarte tinere, deoarece cofeina le poate împiedica creșterea.Preferința de pH a unei plante vă spune dacă poate beneficia de zaț de cafea:


Plantele pentru sol acid au nevoie de un pH sub 7,0. Veți găsi plante de toate tipurile pe această listă, de la plante perene și arbuști cu flori până la acoperiri de sol și chiar copaci. Plantele iubitoare de acizi includ azalee, hortensii, arbori de magnolie și ilisuri, agrise, coacazi, precum și comestibile îndrăgite, în primul rând afinele și roșiile.

Plantele pentru sol neutru sunt cele mai fericite atunci când pH-ul este în jur de 7,0 În cerințele de sol pentru plante, rareori sunt enumerate doar „neutre” la cerințele de pH, aproape fiecare plantă are, de asemenea, o toleranță pentru solul acid sau alcalin, de aceea pH-ul este adesea enumerate ca de la 6,5 ​​la 7,5. Majoritatea plantelor de grădină se încadrează în această categorie, trandafiri, morcovi, ridichi , varza, , gulii. Puteti folosi zat de cafea dar cu moderatie.

Plantele pentru sol alcalin sunt plantele dulci (solurile alcaline, spre deosebire de solul acid, sunt denumite și dulci). Aceste plante de obicei nu beneficiază de zațul de cafea decât dacă le clătiți mai întâi pentru a scăpa de acidul suplimentar. Multe plante perene, inclusiv sedum, crini de zi,  mușcate , fasolea, mazarea, usturoiul, sfecla și aloe preferă solul alcalin.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii