Taierea gladiolelor dupa inflorire




Gladiolele sunt plante perene cu viață lungă, care nu numai că oferă un spectacol de culoare în timpul verii, dar necesită foarte puțină întreținere. La scurt timp după începerea sezonului de înflorire, florile de pe o anumită tulpină se vor ofili și se vor ofili câte una și două. Pe măsură ce gladiolele înfloresc, ei înfloresc de jos în sus.


Mai târziu în sezon, pe o tulpină dată, un număr mare de flori se vor decolora și se vor ofili.


Plantele cresc dintr-un bulb fraged peren care colectează și stochează energia necesară creșterii anului următor, ceea ce face necesară îngrijirea adecvată a gladiolelor după înflorire, dacă doriți să înflorească din nou în anul următor. Tăiați tulpina florii de la bază după ce toți mugurii au înflorit și au terminat înflorirea, adica s-au uscat. Folosiți foarfece ascuțite pentru a îndepărta tulpinile.


Nu tăiați frunzele după încheierea sezonului de înflorire, deoarece acestea vor produce rezerve de energie pentru bulbul de gladiola ,pentru înflorirea anului următor, așa că lăsați-le să rămână acolo cât mai mult posibil.

Abia după ce frunzele au îngălbenit și au început să se ofilească, cândva la mijlocul toamnei, ar trebui să le tăiați cu o pereche de foarfece. Cu toate acestea, dacă primul îngheț vine înainte ca frunzele să se ofilească complet, atunci tăiați-le și protejați bulbul. Apoi la final, inainte de venirea iernii , bulbul se scoate din pamant pentru a-l feri de inghet si se replanteaza primavara viitoare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii