De ce putrezesc rosiile ?

 Când vă creșteți propriile roșii, una dintre cele mai frecvente probleme pe care le puteți întâmpina este putregaiul. Totul pare bine în timp ce privești acele fructe mici crescând pe zi ce trece și se coacă încet. Dar apoi observi un punct moale pe partea de jos a unei roșii care devine negru. Vinovatul de putrezirea capătului la roșii nu este o insectă sau o boală. Această problemă a roșiilor, cunoscută și sub numele de putregaiul fundului, este cauzată de lipsa de calciu cauzată de condițiile uscate de mediu. Plantele de tomate au nevoie de calciu în toate părțile în creștere activă, de la rădăcini până la fructe. Când apa este insuficientă , cum ar fi în timpul secetei, calciul nu poate ajunge prin la rădăcini până la fructele în curs de dezvoltare, astfel încât apare putregaiul de la capătul fructului.



Poate ați auzit de remedii de casă care stimulează calciul, cum ar fi să vă plantați roșiile cu tablete antiacide sau coji de ouă în găuri pentru a evita putrezirea capătului rosiilor. Deși aceste elemente nu vă vor răni plantele, nu este probabil să facă o mare diferență, deoarece majoritatea solului are deja mult calciu. Problema mai mare este că nu este suficientă apă pentru a muta calciul în fructe.

Ce putem face pentru preveni putrezirea tomatelor ?

1. Păstrați plantele de roșii bine udate.

2. Adăugați mulci în jurul plantelor de roșii.

3. Nu fertilizați în exces.

4. Aveți grijă de rădăcini.

Rădăcinile sunt esențiale pentru absorbția calciului care previne putrezirea. Evitați deranjarea zonei rădăcinii plantei de tomate, astfel încât aceastea să poată absorbi calciu maxim. Evitați prășirea și săparea în zona rădăcinii plantei și țineți la distanță buruienile cu un strat de mulci.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii