Cum se curata gratarul de la aragaz ?

Curățarea în mod regulat a grătarelor aragazului ajută la reducerea șanselor de mirosuri de fum și incendii în bucătărie, vă protejează vasele de pete greu de îndepărtat și vă menține bucătăria cu aspect curat.



Grătarele de sobe de astăzi pentru bucătăriile de casă sunt realizate din fontă si uneori sunt acoperite cu portelan.

Înainte de a curăța orice componentă a unui aragaz, lăsați arzătoarele , grătarele și plita să se răcească complet.Î ntr-o oala mare, amestecați o lingură de lichid de spălat vase care conține un degresant per litru de apă. Agitați apa cu mâna pentru a dispersa săpunul. Puneti oala cu apa la fiert.



Scufundați bucatile de gratar în apă fierbinte, cu săpun. Lăsați-le să se înmoaie si sa fiarba la foc mic cel puțin 10 minute. După ce perioada de înmuiere a slăbit orice particula de mâncare, utilizați o perie cu peri rigidi sau un burete de sarma pentru a curăța orice hrană rămasă. Folositi si un degresant daca este necesar.


Odată ce grătarele sunt curate, clătiți cu apă fierbinte și uscați imediat cu o cârpă din microfibră. Nu lăsați grătarele să se usuce la aer sau se poate forma rugina.


După uscarea grătarelor, pune câteva picături de ulei vegetal pe un prosop de hârtie. Folosiți prosopul pentru a acoperi fiecare suprafață a grătarului aragazului cu un strat foarte subțire de ulei. Puneți pe o foaie de copt și încălziți la cuptor la 180 ° C timp de o oră. Lăsați grătarele să se răcească în cuptor.


Acest lucru va condimenta fonta și va preveni ruginirea. Odată ce restul plitei este curățat, înlocuiți grătarele.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii