De ce este bun zatul de cafea in gradina ?

 Dacă sunteți obișnuit să aruncați zațul din cafeaua de dimineață în fiecare zi, poate doriți să vă reconsiderați. Cu zațul de cafea, aveți o sursă fabuloasă de materie organică chiar la îndemână. Zatul poate fi adăugat la compost sau folosit ca îngrășământ. Materia organică din zațul de cafea include 2% azot, 0,06% fosfor, 0,6% potasiu și micronutrienți precum calciu, magneziu, bor, cupru, fier și zinc, care beneficiază plantele prin încurajarea creșterii sănătoase.


Zațul de cafea ca îngrășământ

Adăugați zaț de cafea compostat direct în solul din grădina dvs., greblandu-le în cei doi centimetri de sus de sol sau pur și simplu stropind zațul deasupra. Cu toate acestea, asigurați-vă că stratul nu este mai gros de 1cm și nu le utilizați în zonele în care cresc plante din semințe, deoarece zațul de cafea poate reduce ratele de germinare și creștere. 


Zatul de cafea folosit este de fapt aproape neutru în pH, așa că nu ar trebui să provoace îngrijorări cu privire la aciditatea lui.


Cu toate acestea, aveți grijă să nu folosiți prea multe zaț de cafea simultan. Zatul de cafea poate beneficia de drenaj și aerare, dar cel mai bun mod de a îmbunătăți solul din grădină este atunci când se face treptat. Când zațul de cafea se adună. particulele mici se pot bloca împreună, creând o barieră rezistentă la apă în sol.

Folositi zat de cafea la rosii, vinete, ardei , cartofi , arbusti , trandafiri si varza.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii