La ce marime se recolteaza dovlecelul ?

 


Dovlecelul crește rapid și, în decurs de 45-60 de zile după plantare, veți vedea probabil fructe mici ieșind din florile mari și colorate. Dar cum decideți când să recoltați dovlecelul? Este esențial să știi când este gata să-l aduci în bucătărie pentru cină, deoarece nu vrei ca dovlecelul să devină crescut și să-și piardă textura fraged-crocantă. 

Cei mai mari dovlecei sunt cei mai puțin gustoși. În grădina, dacă unul dintre fructele de dovlecel devine super mare, de obicei se arunca în coșul de compost. Dovlecelul crește incredibil de repede odată ce vezi fructe pe plantă vor fi gata de recoltat in cateva zile. Pe măsură ce dovleceii cresc, semințele devin mai mari și pielea mai dură. Nu ceea ce vrei tu la dovlecelul ideal. 

 Exact când să recoltați dovlecelul este o chestiune de preferință personală, dar de obicei atunci când sunt de dimensiuni mici sau medii. Eu îl prefer pe al meu de mărime medie, putin mai mari decat cei de la magazin. Cu cât dovleceii sunt mai mici, cu atât fructele vor fi mai fragede. Verificați-vă plantele zilnic, odată ce încep să rodească.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii