Inmultirea muscatelor prin taierea butasilor
 Mușcatele sunt unele dintre cele mai populare plante de apartament și plante de terasa. Sunt ușor de întreținut, dure și foarte prolifice. De asemenea, sunt foarte ușor de inmultit.


Când luați butași din plantele de mușcate, tăiați cu o pereche de foarfece ascuțite chiar deasupra unui nod sau a unei părți umflate a tulpinii. Tăierea aici va încuraja o nouă creștere a plantei mamă.


Pe noua tăiere, faceți o altă tăietură chiar sub un nod, astfel încât lungimea de la vârful frunzelor până la nodul de la bază să fie între 10-15 cm. Îndepărtați toate, cu excepția frunzelor de pe vârf. Acesta este ceea ce vei planta.

În timp ce succesul 100% este puțin probabil, butașii de plante de mușcate prind rădăcini foarte bine.


Pur și simplu puneți butașii într-un vas cu pământ de ghiveci cald, umed și steril. Udați bine și puneți vasul într-un loc luminos, ferit de lumina directă a soarelui. Nu acoperiți ghiveciul, deoarece butașii de plante de mușcate sunt predispuși la putrezire. Udați vasul ori de câte ori solul se simte uscat. După doar o săptămână sau două, butașii dvs. de muscată ar fi trebuit să prindă rădăcini.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii