De ce este important să tăiați vârful la plantele de roșii ? Cand este necesara taierea ?

 Roșiile sunt cu adevărat viguroase și acesta este o parte din motivul pentru care trebuie să le oprim creșterea la un moment dat .Roșiile necontrolate, nu numai că vor face o mulțime de lăstari laterali, ci vor crește și vor crește. Planta va produce mase de creștere și frunze în detrimentul florilor și fructelor, așa că pentru a obține o recoltă bună, este necesar să constrângeți planta. Când este momentul să oprești roșiile?

În jurul lunii august - septembrie, (în funcție de locul în care grădinariți din țară și de sezonul de vegetație), este necesar să „opriți” plantele de roșii. Aceasta înseamnă să ciupiți vârfurile de creștere din partea de sus a plantei și să opriți planta să crească în continuare. Opriți-vă în vârful plantei când există 3-4  etaje (la rosiile cultivate în exterior) și 4-5 etaje (la rosiile cultivate în seră), care sunt straturi de flori. Momentul exact de oprire a creșterii plantei depinde de momentul în care aceasta a așezat suficiente rosii, care depinde de condițiile de creștere.


Continuați să eliminați punctele de creștere, deoarece planta se va strădui să continue să crească. Aceasta înseamnă că odată ce ați tăiat partea superioară a plantei pentru a o opri creșterea, va trebui să faceți acest lucru din nou și din nou, deoarece va continua să încerce să crească prin tavanul serei.  

Mai multe, in videoclipul meu de msi jos :

Comentarii