Taierea plantelor de menta - de ce se efectueaza ?

 Tunderea mentei este o sarcină plăcută, deoarece plantele eliberează o nouă explozie de parfum de mentă cu fiecare tăietură pe care o facem. Avem două obiective atunci când tăiem planta: să împiedicați înflorirea și aparitia semintelor si cresterea tufelor de menta in volum. Înflorirea reduce calitatea frunzelor.



Nu vă fie teamă să ciupiți câteva crenguțe de mentă când aveți nevoie de ele, dar dacă aveți nevoie de o cantitate mare de mentă, așteptați până la momentul tăierii. Dacă vreti mentă cu creștere scăzută cu cat mai multe frunze proaspete , o puteți menține cât mai scurta de 10 cm. Aceasta este o înălțime bună pentru menta

Puteți obține uneori o recoltă ușoară de la mentă în primul an, dar, în general, este mai bine să așteptați până în al doilea an, chiar înainte ca plantele să înflorească. După ce înflorește menta, își pierde o parte din uleiul esențial, făcând frunzele mai puțin parfumate și aromate.

Dacă tăiați menta în timpul sezonului de creștere, tăiați plantele pana la jumătate. Acest lucru va elimina vârfurile plantei unde florile ar înflori altfel și va oferi o mulțime de mentă pentru utilizare proaspătă, congelare sau uscare . Când efectuați tăierea plantelor de mentă la sfârșitul anului sau la sfârșitul sezonului, tăiați-le la 2,5 cm de sol.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii