Vrei vinete multe si mari? Foloseste acest ingrasamant !

Toate plantele au nevoie de cantitatea potrivită de soare, apă și hrană pentru o producție sănătoasă a plantelor, iar vinetele nu sunt diferite. Fără nutrienți, plantele se luptă să prospere și să producă un mic randament de fructe. 


Deși este ușor să presupunem că natura oferă fructelor și legumelor tot ceea ce doresc să prospere, este esențial să le oferiți hrană pentru plante vinete pentru a vă asigura că cresc tulpini și frunze puternice și produc fructe.

Îngrășământul îmbunătățește sănătatea generală a plantei, de la rădăcini și tulpini până la frunze, flori și fructe. Este vital să hrăniți vinetele în timpul etapelor de creștere și fructificare pentru a reduce șansa de stres al plantelor, ceea ce duce la un randament slab.


Vinetele sunt hrănitoare grele și doresc cantități egale de azot, potasiu și fosfor pentru a se asigura că întăresc și cresc fructe. Prea mult azot provoacă plante mari cu frunze care arată frumos, dar nu fructifică.


Trebuie fertilizate vinetele de trei ori pe tot parcursul sezonului de vegetație. În primul rând, introduceți îngrășământ organic în pământ înainte de plantare. Apoi, hrăniți plantele din nou după ce se formează florile și fructele încep să crească. În cele din urmă, fertilizați vinetele după ce recoltați prima recoltă pentru producția continuă de vinete.


Cel mai bun și mai ușor îngrășământ natural pentru plantele de vinete care au performanțe slabe este ceaiul de gunoi de pasare. Acesta îmbogățește solul în timp ce adaugă nutrienți plantei și este similar cu ceaiul de compost. Amestecați in cinci l de apă  o mana de gunoi de pasare uscat, amestecati bine si udati plantele de vinete cu aceasta solutie.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii