Menta salbatica, o planta cu multe beneficii pentru sanatate

Mentha arvensis este o specie din familia mentei (Lamiaceae) care se găsește în multe părți temperate ale lumii. Aceste plante perene cresc până la aproximativ 60 cm înălțime, cu frunze de culoare verde închis, cu margini de dinți, ușor păroase și flori violet pal. Frunzele foarte parfumate pot fi distilate hidro sau cu abur pentru a produce ulei esențial de mentă, care este folosit în alimente, arome, parfumuri și produse farmaceutice. Se spune că acest ulei posedă un spectru larg de activități erbicide, antifungice, antibacteriene, antioxidante, antimicrobiene și insecticide.




Această plantă, care a fost folosită de secole în sistemele de medicină tradițională și în practicile culinare, deține o mulțime de beneficii terapeutice și oferă o multitudine de aplicații. 

Menta salbatica contine acid rosmarinic (RA), un antioxidant polifenolic natural cunosscut pentru efectele sale excepționale de promovare a sănătății. Studiile arată că RA prezintă proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene, anti-angiogenice, antimutagene, antidepresive și anti-alergenice, făcându-l un ingredient puternic pentru diverse aplicații.


Activitatea antioxidantă puternică a Mentha Arvensis îl face un ingredient valoros pentru promovarea sănătății generale și a bunăstării. Încorporarea acestuia în dietă sau băuturi poate ajuta la combaterea radicalilor liberi, la protejarea împotriva stresului oxidativ și la sprijinirea mecanismelor naturale de apărare ale organismului.

Mai multe despre menta salbatica, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii