Care plante sunt otravitoare pentru iepuri ?

 Iepurii sunt ierbivori. Poate fi tentant să crezi că pot mânca orice plantă. Cu toate acestea, există de fapt multe tipuri diferite de frunze care sunt otrăvitoare pentru iepuri. Consumul de alimente otrăvitoare poate fi un pericol pentru iepuri. Nu au capacitatea de a vomita, ceea ce înseamnă că iepurii nu au o modalitate ușoară de a scăpa de toxinele ingerate. Din păcate, majoritatea iepurilor domestici nu sunt pretențioși cu ceea ce mănâncă. Ei vor merge cu plăcere după orice pot să-și pună dinții. Fie că este vorba de plante de casă în ghiveci sau de florile din grădina ta, vei dori să fii atent la tot ce are acces iepurele tău.


Vestea bună este că, în general, iepurii nu sunt ușor otrăviți de plante. Majoritatea plantelor care au componente otrăvitoare pentru iepuri trebuie consumate în cantități mari pentru a fi cu adevărat dăunătoare.


Hortensia

Toate părțile unei plante de hortensie, inclusiv frunzele, mugurii și florile, sunt foarte toxice pentru iepuri. Deoarece iepurii sunt mult mai mici decât alte mamifere, chiar și o cantitate mică de hortensie ingerată poate provoca complicații la iepuri.


Crizantema

Frunzele și tulpinile majorității plantelor pot fi toxice pentru iepuri în cantități mari. De asemenea si crinii sunt otravitori pentru iepuri. Zambila , de asemenea.


Ceapa

Toate plantele din familia cepei sunt otrăvitoare pentru iepuri. Aceasta include toate soiurile de ceapă obișnuită, în plus față de ceapă verde, eșalotă și chiar usturoi. De asemenea, este important să ne amintim că aceasta include toate părțile unei plante de ceapă, inclusiv frunzele, rădăcinile și florile. Ceapa poate determina iepurii să devină anemici și să le slăbească sistemul imunitar.


Plante de cartofi

Cartofii necopți, precum și frunzele și tulpinile lor sunt ușor toxici pentru iepuri. Aceste plante sunt înrudite cu plantele de solana și conțin compuși alcaloizi și solanină care sunt otrăvitoare pentru iepuri.


Plante de tomate

Plantele de roșii sunt, de asemenea, toxice, iar multe părți dintre ele sunt toxice pentru iepuri. Frunzele și tulpinile conțin solanine și sunt otrăvitoare pentru iepuri în cantități mari. Fructele de roșii, totuși, nu sunt toxice și pot fi date iepurilor ca deliciu.


Rubarbă

Frunzele unei plante de rubarbă sunt otrăvitoare în cantități mari. Aceste frunze conțin niveluri foarte mari de acid oxilic care poate fi dăunător sănătății iepurilor. 

Alte plante toxice sunt: socul, macii, lalele , narcisele, Sparanghel, tisa, ferigi, iedera

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii