Cum ne dam seama ca vinetele sunt gata de recoltare ?

Aceste plante iubitoare de soare sunt completarea perfectă pentru masa de vară, așa că este important să învățați cum să le culegeți din grădina dvs. pentru a preveni deteriorarea și pentru a obține cea mai bună recoltă. 


Cel mai bun moment pentru a culege vinetele este de la mijlocul verii, în jurul lunilor iulie până în septembrie. Totuși, acest lucru se poate schimba în funcție de soiul pe care îl aveți și de tiparele vremii în timpul procesului de creștere. Cel mai bine este să culegeți vinetele când sunt ușor imature, pentru a preveni supracoatarea. Fructele prea coapte au un gust amar, iar timpul lor crescut de creștere înseamnă că sunt mai susceptibile de a atacate de dăunători.


Vinetele fac parte din aceeași familie ca și roșiile și, la fel ca si roșiile, coaja vinetelor vă poate spune multe despre maturitatea lor. 


Vinetele coapte ar trebui să fie ușor ferme la atingere, cu un aspect lucios, uniform. Nuanța violet lucioasă pe care o asociem vinetelor este rezultatul unui fruct ușor imatur și este în această etapă când oferă cea mai bună aromă și textură. O vinete coaptă este adesea maro și moale la atingere și are un gust amar.


O altă modalitate de a verifica coacerea vinetelor dacă sunteți nou în creșterea acestor culturi este să tăiați fructele pentru a verifica pulpa. În interior ar trebui să fie o culoare crem cu semințe vizibile. Odată culese, vinetele sunt cel mai bine consumate imediat. Dacă trebuie să le păstrați sau să aveți prea multe, totuși, înfășurați vinetele în prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate și apoi într-o pungă de plastic desigilata pentru a permite circulația aerului. Păstrați-le in  frigider,  timp de până la patru zile.

Problema păstrării vinetelor în frigider este că poate afecta calitatea și textura fructelor, așa că cel mai bine este sa fie consumate mai devreme decât mai târziu.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii