Fructe și legume sanatoase spalate cu bicarbonatul de sodiu? Se reduc pesticidele sau nu ?

 Se pare că dacă înmuiați fructele și legumele într-o soluție de 1l apă și o lingurita bicarbonat de sodiu va reduce pesticidele de la suprafață. Cu toate acestea, rețineți că pesticidele sunt în mod inerent parte din ele, deoarece au fost aplicate în mod continuu de când erau puieți.



Pesticidele care sunt pulverizate vor conține niște agenți tensioactivi pentru a ajuta pesticidul să se lipească de fructe sau legume. Dacă fructele sau legumele sunt scufundate într-o soluție de bicarbonat de sodiu, surfactantul poate reacționa cu bicarbonatul de sodiu. Acest lucru va facilita o îndepărtare mai ușoară a pesticidului din fructe sau legume.


Există totuși o capcana. Dacă surfactantul nu reacționează cu bicarbonatul de sodiu, metoda nu va funcționa. Un alt factor este că funcționează doar asupra pesticidelor de pe pielila și nu asupra a ceea ce a fost absorbit deja de plantă.

Se creeaza impresia falsa ca daca tinem fructele si legumele in aceasta solutie , ele vor deveni prin magie niste alimente bio, organice. Nici pe departe, se elimina doar pesticidele de pe coaja dar trebuie sa luam in considerare ca pentru crestrea fructelor si legumelor, se mai folosesc pe langa pesticide, ingrasaminte cu nitrati, erbicide, fungicide, insecticide si diferiti stimulatori de crestere si coacere.

Deci, mai bine alegem fructe si legume crescute cat mai organic, decat sa le scufundam in solutie de bicarbonat.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii